kamasi washington’dan konser filmi geliyor

kamasi washington’dan konser filmi geliyor


live at the apollo theater


Son yıllarda sadece caz müziğin değil bütün müzik severlerin heyecanla takip ettiği isimlerden biri olan ve geçen sene İKSV desteğiyle İstanbul’da da izleme fırsatı yakaladığımız Kamasi Washington, bir konser filmiyle geri dönüyor.

Seneler içerisinde ağırlıklı olarak caz sahnesindeki en önemli isimleri ağırlamış Apollo Theater’da geçen sene verdiği konseri kaydeden Washington, bu konserde The Bombshell’s Waltz isimli yeni bir parçayı da ilk defa canlı çalmış. Kamasi Washington Live at the Apollo Theater’ın yönetmen koltuğunda Michael Garber bulunuyor. Tamamı Amazon Prime Video üzerinden izlenebilecek film üzerinde çalışan isimler arasında Timmhotep Aku, Jon Leone, Jim Larson ve Will Colby yer alıyor. Apollo deneyimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Washington, bir müzisyenin başına gelebilecek en onur verici şeylerden biri olduğunu belirtip ve ismini mekanın girişinde gördüğü zaman inanamadığını da ekledi.

Bu performansla Dizzy Gillespie’den Anita O’Day’e uzanan uzun süreli bir gelenekte kendi izini de bırakmış olan Kamasi Washington’ın Live at the Apollo filminden bir kesit ve sanatçının son albümü hemen aşağıda hizmetinizde.