steven spielberg yeni indiana jones filmini yönetmeyecek

steven spielberg yeni indiana jones filmini yönetmeyecek


james mangold en büyük aday


Bugün Twitter açsa biyografi kısmına asker, arkeolog, tarih profesörü ve bir miktar da maceraperest yazabilecek kadar çok yönlü bir kişiliğe sahip, sinema dünyasının en ikonik karakterlerinden biri Indiana Jones, 5. filmiyle sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu buluşma aynı zamanda serinin 39 yıllık tarihinde farklı bir yere sahip olacak. Zira filmin haklarını elinde bulunduran serinin ilk 4 filminin yönetmeni Steven Spielberg, yönetmen koltuğunda oturmayacak. Yürütücü yapımcı olarak projenin başında bulunacak Spielberg’in koltuğunun en büyük adayı ise James Mangold.

2019 yılına Ford v Ferrari filmi ile giriş yapan ve En İyi Film dalında Oscar adaylığı kazanarak büyük sükse yapan James Mangold, Variety‘nin haberine göre Spielberg’in koltuğunun bir numaralı adayı. The Wolverine, Copland, Identity, Girl, Walk The Line gibi filmlerle her janranın altından başarıyla kalkabileceğini bizlere gösteren Mangold, eğer yönetmenlik koltuğuna oturursa önce 2020, daha sonra 2021 yılına sarkan filmi büyük olasılıkla 2022 yılına erteleyecek. Bu ertelemeler süresince serinin orijinal senaryo yazarı David Koepp projeden ayrılırken yerine The First Time ve Solo: A Star Wars Story filmlerinin senaristliğini yapan oyuncu kökenli Jonathan Kasdan geçmişti.

5. film çekilirken 80 yaşında olacak Harrison Ford ise kısa bir süre önce son filmi The Call of the Wind‘ı tanıtırken, Indiana Jones’un geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu: “Yaklaşık iki ay içinde ‘Indiana Jones‘u yapmaya başlayabiliriz, projenin hala planlama sorunları ve birkaç senaryo işi var.” Yönetmen belirsizliğinin sona ermesiyle hızlı bir pre-prodüksiyon sürecine girmesini beklenen Indiana Jones 5‘ıHarrison Ford’u, kült müziği ve bitmek bilmeyen maceralarıyla yakın zamanda izlemeyi umuyoruz.