alison mosshart, kariyerinin ilk solo teklisini yayınladı

alison mosshart, kariyerinin ilk solo teklisini yayınladı


rise


The Kills ve The Dead Weather gibi kendini ispatlamış grupların sesi Alison Mosshart, en son The Kills’in şık 2016 uzunçaları Ash & Ice’ta görülmüş, bunu iki grubun da sessizliği takip etmişti. Kariyeri boyunca hiç solo bir şarkı yayınlamayan Mosshart, bugün itibariyle bu duruma ilk teklisi Rise’la noktayı koydu.

Şarkının 2013’ten beri aklında olduğunu belirten Mosshart nerede ve nasıl yazdığını net şekilde hatırladığını paylaştı. Yakın zamanda yayına giren FacebookWatch dizisi Sacred Lies: The Singing Bones’un müziğiyle ilgili kendisine bir teklif gelene kadar parçanın bitmekten uzak bir şekilde kenarda durduğunu paylaşan Mosshart, ilk teklisini dizinin ilk bölümünden finaline birçok yerinde duyabileceğimiz konusunda da ipucu verdi.

Bugün Domino Records. etiketi altında kendisine eşlik eden bir video ile yayınlanan Rise, Mosshart’ın karantina altındayken öğrendiği video editleme yeteneklerinin uygulama alanı olmu. Los Angeles’ta kaydedilen görüntülerin yanında sanatçının karantinada evde çektiği kısa videoların da yer aldığı Rise’ı aşağıdan hem dinleyebilir hem de izleyebilirsiniz.