hans zimmer dune soundtrack’i için değişik bir şeyler deniyor

hans zimmer dune soundtrack’i için değişik bir şeyler deniyor


yok mu be bir fragman?


Kamera önü ve arkası yeterince ihtişamlı değilmişçesine bir müziklerini Hans Zimmer’ın yapacağı Dune’u iple çektiğimizi söylemeye gerek yok. 17 Temmuz’da bir ihtimal ilk fragmanını izleyebileceğimiz filmin vizyon tarihi hala 18 Aralık olarak gözüküyor. Bu tarihe kadar kendisinden daha bol bol bahsedeceğimiz filmden şu anda bahsetmemizin sebebi ise müziklerinden sorumlu kişi olan Hans Zimmer.

Variety’e konuşan ve filmin müziklerini besteleme süreciyle ilgili detaylar paylaşan Zimmer, ayrıca pandemi sürecinde bir orkestra ile çalışmanın nasıl bir durum olduğuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Öncelikle Dune üzerine çalışabilmek için Christopher Nolan’ın Tenet’ini geri çevirdiğini açıklayan Zimmer, Dune’la ilgili yaratım sürecinde güvenli alanından biraz dışarı çıkıp daha deneysel noktalarla yakın temas alinde olduğunu paylaştı.

“Şu anda bu değişik sesleri çıkarmanın tam ortasındayım.Şimdilik sadece fikir olarak kafamdalar ve üzerlerine her gün düşünüyorum. Kafamın içinde bütün bu deneyleri yapıp sonunda filmde yer alıp almayacaklarını bile bilmiyorum. Ancak ekibim ve ben yeni şeyler deneme konusunda son derece kararlıyız. Bu sefer her zamankinden daha sağlam ve kitabına uygun bir şekilde ilerliyoruz” açıklaması yapan Zimmer, pandemi sürecinde bir orkestra yönetmenin zorluğu hakkında da bizzat içeriden bilgi verdi.

“Şimdiye kadar iyi idare ediyorum. Bu durumun farklı olanaklar sağlamadığını söyleyemem. Kayıtlar Londra ve Viyana’da devam ediyor. Her zaman değişik müzikal tercihlerde bulunurdum. İyi ya da kötü, farklı zamanlarda farklı küçük bölümlerin gelebileceği bir çalışma yöntemi bulurdum. Yani benim için çok da farklı değil. Uzaktan çalışmak başta korkunç hissettirdi ama sonunda alışmaya başardım. Eğer bu şekilde yapmak zorundaysak, bu şekilde yapacağız.” diyerek neden bu işin en iyilerinden olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Henüz sadece bir kaç kare gördüğümüz, başrollerinde Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa gibi önemli isimlerin yer aldığı, Dennis Villeneuve’ün yazar Frank Herbert’ın ödüllü bilimkurgu serisinden uyarladığı Dune’dan bir fragman görmek için artık yanıp tutuşuyoruz. Duy bizi Villeneuve.