zack snyder’s justice league ile siyah kostümlü superman’e merhaba diyoruz

zack snyder’s justice league ile siyah kostümlü superman’e merhaba diyoruz


bu mevzu büyür


Zack Synder’in yönetmen koltuğunda oturduğu ama yaşanan fikir ayrılıklarının ardından projeden çekilmek zorunda kaldığı Justice Leauge filminin Snyder tarafından tamamlanmış orijinal versiyonu Justice League: The Snyder Cut’tan sürpriz bir görsel basına sızdı.

Ne gişede ne de hayranların gözünde rakibi Marvel Sinematik Evreni kadar başarılı olamayan DC Sinematik Evreni‘nin en tartışmalı filmlerinden bir tanesi de 2017 yılında gösterime giren Justice League idi. Hakkında ortaya çıkan haberlerin ardı arkası kesilmeyen filmin orijinal yönetmeni filmi tamamlayan Joss Whedon’ın çektiği hiçbir sahneyi kullanmayacağına dair iddialı bir açıklama yaptı. Comic-Con At Home’da konuşan Zack Snyder, “Ben filmden ayrıldıktan sonra çekilen bir sahneyi kullanma gibi bir ihtimal yok. Benim çekmediğim bir kareye yer verilmesinden önce filmi yakardım. Bunlar gerçekler. Eğer bunu düşünürsem bile bitmişim demektir. Bu filmde diğer versiyona ait olan ve benim izlemediğim herhangi bir şey anımsarsanız bunun nedeni, daha önce çekimleri yapmış olmamdır.”

Hikayenin bu tarafındaki tartışma devam ederken geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen sanal Comic-Con’da yapılan tanıtım gösteriminden siyah kostüm giymiş bir Superman’in olduğu kısa bir görüntü internete sızdı. Henry Cavill ve Alfred rolünde izlediğimiz Jeremy Iron’ın karşı karşıya geldiği bu kısa sahne ve siyah kostümlü Superman, beyaz perdede izlediğimiz filmde yer almıyordu.

Henüz tam tarihi belli olmasa da 2021’de HBO Max üzerinden izlenecek filmle ilgili daha uzun süre bu tartışmaları duyacak gibi hissediyoruz. Yeni haberler gelene kadar filmden paylaşılan 30 saniyelik mini teaser’ı aşağıda izleyebilirsiniz.