guillermo del toro’nun stop-motion pinocchio filminin detayları belli olmaya başladı

guillermo del toro’nun stop-motion pinocchio filminin detayları belli olmaya başladı


duyan gelmiş


Corona sebebiyle çekimleri sekteye uğrayan yeni projesi The Nightmare Alley için tekrar çalışmaya başlayan Guillermo del Toro, bir yandan da yıllardır çekmek istediğini bildiğimiz stop-motion Pinocchio filminin prodüksiyonuna başladı. Pandemi sürecinde de ufak ufak üstünde çalıştığı filmin seslendirme kadrosunda yer alacak isimler de belli oldu.

Müzikal ögeler de içerecek Pinocchio filminin bu klasik eserin önceki uyarlamalarından çok daha karanlık bir atmosferde geçeceğini zaten hem filmin başındaki isimden hem de yapılan açıklamalarla tahmin ediyorduk. Del Toro’nun Netflix çatısı altında hazırladığı Pinocchio, 1930’ların İtalya’sında, faşizmin Mussolini önderliğinde yükseldiği yıllarda geçecek ve kavrayamadığı bir dünyada kaybolan Pinocchio’nun peşinden dolaşacak. Karakterimiz, çıktığı yolculukta hem dünyayı hem de kendisiyle pek alakadar olmayan babasını yakından tanıma fırsatı bulacak.

Filmin seslendirme konusunda dönecek olursak Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, David Bradley ve Ron Perlman gibi isimlerin projede yer alacağı daha önceden belli olmuştu. Bu isimlerin yanına eklenen son yıldızlar Cate Blanchett, Stranger Things dizisiyle çıkış yapan Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson, Burn Gorman ve Pinocchio’yu seslendirecek olan Gregory Mann oldu.

Guillermo del Toro’nun, Fantastic Mr. Fox’un animasyon yönetmeni olan Mark Gustafson ile birlikte yönetmenliğini yapacağı Pinocchio’dan bakalım yakın zamanda en azından birkaç görsel görebilecek miyiz?