72. emmy ödülleri sanal ortamda olsa da sahiplerini buldu

72. emmy ödülleri sanal ortamda olsa da sahiplerini buldu


tebrikler hbo


Bu yıl 72.’si gerçekleşen Emmy Ödüllleri, bek de alışık olmadığımız yollarla olsa da dün akşam gerçekleşen bir ödül töreniyle sahiplerini buldu.

“Televizyonun Oscarları” diye klişe bir benzetme yapılan ama tamamen doğru olan Emmy Ödül Töreni, bu yıl malum sebeplerden dolayı sanal ortamda sahiplerini buldu. Her yıl törende yapılan şakalar ve kırmız halıda giyilen kıyafetlerle ayrı bir merak konusu olan Emmy, bu yıl daha sade ve olaysız gerçekleşti.

Gecenin sunucuları Jennifer Aniston, Tracee Ellis Ross, Jimmy Kimmel stüdyoda birbirlerinden uzakta durarak sunuculuk görevini yerine getirdi. Jimmy Kimmel ayrıca bir ödülün açıklanacağı zarfı aldıktan sonra mikropları öldürmek için ateşe vermek gibi kendince komikliklerle şansını denedi.

Aday gösterilen ünlülerin de çeşitli şakalar ya da “aman bir şey yapmam lazım” diyerek bir şeyler yapmaya çalıştığı gecede Reese Witherspoon ve Kerry Washington, Emmy sırasında ‘yılbaşı partisi’ düzenledi. Partinin erken düzenlenmesinin nedeni ise koronavirüs nedeniyle 2020’nin hemen sona erdirilip 2021’e erken geçilmek istenmesiydi.

Kazananlara bakacak olursak HBO’nun şov yaptığı gecede En İyi Komedi Dizisi ödülünü 9 ödüllü Schitt’s Creek alırken, Watchmen de En İyi Mini Dizi ödülünün sahibi oldu. Euphoria’nın yıldızı Zendaya’nın, drama kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kaldıran en genç isim olduğu gecenin kazananları sıralı tam liste hemen aşağıda.

En İyi Drama: Succession

En İyi Komedi: Schitt’s Creek

En İyi Mini Dizi: Watchmen

En İyi Erkek Oyuncu, Drama: Jeremy Strong, Succession

En İyi Kadın Oyuncu, Drama: Zendaya, Euphoria

En İyi Erkek Oyuncu, Komedi: Eugene Levy, Schitt’s Creek

En İyi Kadın Oyuncu, Komedi: Catherine O’Hara, Schitt’s Creek

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Drama: Billy Crudup, The Morning Show

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Drama: Julia Garner, Ozark

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Komedi: Dan Levy, Schitt’s Creek

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Komedi: Annie Murphy, Schitt’s Creek

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Mini Dizi/TV Filmi: Yahya Abdul-Mateen II, Watchmen

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Mini Dizi/TV Filmi: Uzo Aduba, Mrs. America