saint laurent ve gaspar noé iş birliği lux æterna’dan yeni fragman

saint laurent ve gaspar noé iş birliği lux æterna’dan yeni fragman


bildiğin gaspar noe...


Son yıllarda filmleri ve parçası olduğu projelerle tekrar sinema dünyasının gündemine oturan Gaspar Noé’nin Saint Laurent’la iş birliği yaptığı Lux Æterna isimli 50 dakikalık filmden bir fragman yayınlandı.

Béatrice Dalle ve Charlotte Gainsbourg ikilisinin başrollerinde yer aldığı ve “İnançlara, sanatçının emeğine ve film yapım sanatına saygı dolu bir video tez” olarak tanımlanan Lux Æterna, aynı zamanda Saint Laurent’ın yaratıcı direktörü Anthony Vaccarello’nun küratörlüğünü yaptığı uluslararası sanat projesi SELF’in dördüncü ayağı olma özelliğini de taşıyor.

Bu proje için Gaspar Noé ile bir araya gelmek üzerine konuşan Vacarello, “Gaspar, günümüzün en yetenekli sanatçılardan biri. Çalışmalarına daima hayranım ve bu benim için içgüdüsel bir seçimdi. Onun anlatı yaklaşımını ve bütün sürece olan bakışını seviyorum. Ondan tek istediğim bu hikayeyi doğaçlama yapmaktı. Béatrice ve Charlotte ile bu projeyi hayata geçirmek benim karanlık fantezilerimden biriydi ve gerçek oldu” açıklamasını yaptı.

Mad Max: Fury Road, The Neon Demon gibi filmlerle tanınan Abbey Lee ve Gaspar Noé ile Love filminde birlikte çalışan Karl Glusman ikilisinin de kadroda bulunduğu film, Fransa’da 23 Eylül’de vizyona girecek. Ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli olmayan filmden yayınlanan fragman hemen aşağıda.