david fincher’ın yeni filmi mank’ten ilk fragman paylaşıldı

david fincher’ın yeni filmi mank’ten ilk fragman paylaşıldı


4 aralık'ta netflix'te


David Fincher’ın beş yıl aradan sonraki ilk uzun metraj filmi olacak Mank’ten geçtiğimiz ay ilk fotoğrafları görmüştük. Bugünse filmden heyecan verici bir ilk fragman yayınlandı.

Son filmi Gone Girl’den sonra sinemaya mola veren ve Netflix’le yaptığı anlaşma neticesinde Mindhunter, House of Cards, Love, Death & Robots gibi kalitesini belli ettiği yapımlarda yönetmen ve yapımcı koltuğunda oturan David Fincher, merakla beklediğimiz yeni filmi Mank ile bizleri uyanık tutmayı başardı.

Çekimlerine 2019 Kasım ayında başlanan siyah beyaz filmi Mank’te Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Tom Pelphrey gibi isimleri ağırlayan Fincher, senaryosunu babası Jack Fincher’ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı Mank’te sinema tarihinin dönüm noktası kabul edilen Citizen Kane filminin çalkantılı senaryo yazım sürecine ve filmin unutulmaz senaristi Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanıyor.

David Fincher’ın sinema sanatına ve babasına saygı duruşu niteliğinde olacak gibi gözüken Mank’in soundtrack’i ise yine usta yönetmenin Oscar ödüllü kankileri Trent Reznor ve Atticus Ross’a emanet. 2021 Oscar ödüllerinin iddialı yapımlarından biri olması beklenen ama bir Netflix yapımı olmasıyla da zamanı gelince eminiz ki tartışmalara sebep olacak Mank için 4 Aralık’k sabırsızlıkla bekliyoruz.