the crown’ın 4. sezonundan bir teaser fragman paylaşıldı

the crown’ın 4. sezonundan bir teaser fragman paylaşıldı


15 kasım'da başlıyor


5. sezonu için 2021’i pas geçip 2022’de ekranlara geleceğini açıklayan The Crown’ın, bu uzun aradan önce yayınlanacak 4. sezonundan ilk teaser fragman yayında.

Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki yıllarını ve Britanya monarşisini ayakta tutmak için yaptıklarını ve yaşadıklarını anlatan Netflix yapımı The Crown‘ın 3. sezonu, geçtiğimiz yılın sonunda ekranlara gelmişti. Dizinin 3. sezonunda The Favourite‘taki etkileyici performansıyla Oscar kazanan Olivia ColmanClaire Foy’un yerine geçip Kraliçe II. Elizabeth olarak izleyici karşısına çıkmış ve dizideki performansıyla Altın Küre ödülünü de cebine koymuştu.

Dizinin yeni sezonunda ise The X-Files dizisiyle tanıdığımız, Gillian Anderson’ı Demir Lady lakaplı eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher olarak izleyeceğiz. canlandırıyor. Grantchester dizisindeki rolüyle oyunculuğa yeni adım atan Emma Corrin ise Prenses Diana olarak karşımıza çıkacak.

Her sezon dizinin zaman akışına göre oyuncu kadrosunda güncellemeye giden The Crown, son olarak Vera Drake filmiyle Oscar’a aday olan ve Harry Potter and the Order of the Phoenix, Shakespeare in Love, Pride gibi filmleriyle hatırladığımız tecrübeli isim Imelda Staunton‘ın 5. sezonda Olivia Colman’dan rolü devraldığı açıklanmıştı. Dizinin son iki sezonunda Elizabeth’e kimin hayat vereceğini öğrendikten sonra merak ettiğimiz tek şey ise Prenses Diana’yı kimin canlandıracağıydı. O soru da cevabını budu ve dizinin son iki sezonunda Elizabeth Debicki, Prenses Diana’ya hayat verecek.

15 Kasım’d Netflix’te yayınlanmaya devam edecek dizi, yine ödül sezonunun iddialı yapımlarından biri olacak gibi gözüküyor.