brian eno, kariyerinin ilk müzik videosunu yayınladı

brian eno, kariyerinin ilk müzik videosunu yayınladı


decline and fall


Müzik dünyasının kült isimlerinden Brian Eno, yaklaşık 50 yıllık kariyerinin ilk müzik videosunu yayınladı.

Ambient müziğin bir nevi tanrısı olan; David Bowie, U2, James, Laurie Anderson, Coldplay, Paul Simon, Grace Jones, James Blake ve Slowdive’ın aralarında bulunduğu önemli isimlerle ortak çalışmalara imza atan ve müzik dünyasından sayısız ismi etkisi altında bırakan Brian Eno’nun kariyerinin hangi kısmından bahsetsek diğeri kıskanır.

Habere konu olan bu şanslı video için dijital olarak 13 Kasım, fiziksel olarak da 22 Ocak 2021’de yayınlanacak derleme albümü Film Music 1976-2020‘de yer alan Decline and Fall şarkısını seçen Eno, Henrique Goldman’ın 2018 yapımı filmi O Nome da Morte için bestelediği şarkısına bizzat yönetmen tarafından çekilen videoyu paylaştı.

Konuyla ilgili küçük bir açıklama da yapan Eno, “Videomuz, insan ve doğa arasındaki son savaşın ana sınırlarından biri olan Brezilya’da geçen iki sinematik anlatıyı yan yana getiriyor. İlki, O Nome da Morte’da tasvir edilen suikastçının işkence gören ruhuyla ilgili bir dramın parçalarından oluşuyor. İkincisi de büyülü bir doğal fenomeni – Amazon’un Görünmez Nehri’ni – muazzam ölçekte gerçekleşen meteorolojik bir süreci tasvir ediyor. Bu sayede yağmur ormanları atmosfere milyonlarca galon su fışkırtıyor. yorumuyla videoyu açıkladı.

Her şeyin bir ilki vardır diyerek sizleri videoyula baş başa bırakıyoruz.