david fincher netflix’le dört yıllık bir anlaşma imzaladı

david fincher netflix’le dört yıllık bir anlaşma imzaladı


şaşırt bizi usta


4 Aralık’ta Netflix üzerinden izleyici ile buluşacak ve şu anda ABD’de kısıtlı sayıda da olsa sinemada izlenebilecek son filmi Mank ile uzun bir çalışmadan sonra artık övgüleri toplama aşamasına geçen David Fincher cephesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Başarılı yönetmen Netflix ile dört yıllık bir anlaşma imzaladı.

Mank ile ilk kez dijital platformda yayınlanacak bir filme imza atan Fincher, daha önce House of Cards, Mindhunter ve Love, Death & Robots dizilerinde Netflix ile çalışmış ve uzun metraj dışında da hünerlerini bizlere sergilemişti. Fincher’ın yaptığı son açıklama, bu işbirliğinin en az dört yıl daha devam edeceğini doğrularken yönetmenin arzusunun Netflix ile olan bu ortaklığın dört yıldan uzun süreli olması yönünde olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Total Film’e verdiği röportajda stüdyoların artık Mank gibi filmlere ilgi göstermediğini paylaşan Fincher, günümüzde sinema dünyasında benimsenen gişe odaklı anlayışın tam zıttı yönde olduğu açıklamış ve streaming devi Netflix’in kendisine sağladığı olanaklardan ne kadar mutlu olduğunu paylaşmıştı.

Sinema sektörünün içerisinde 40 yıldır yer almasına rağmen sadece 10 filminin olmasını tuhaf bulduğunu paylaşan Fincher, yakın zamanda bu sayıyı arttırmak istediğini de paylaştı. Premiere’e verdiği röportajda Netflix’le olan anlaşmasını açıklayan Fincher, “Netflix ile bu anlaşmayı imzaladım çünkü Picasso’nun resim yaptığı gibi çalışmak, çok farklı şeyler denemek, kalıbı kırmaya çalışmak ya da çalışma şeklini değiştirmek istiyorum.” yorumunu yaptı.

Umarız bu açıklamanın meyvesini başta iptal edilen Mindhunter, ardından The Social Network gibi böl ödüllü kaliteli yapımlarla alırız.