alicia vikander, olivier assayas’ın irma vep dizisinin başrolünde

alicia vikander, olivier assayas’ın irma vep dizisinin başrolünde


irma vep'in hikayesi devam ediyor


Olivier Assayas’ın 1996 yılında vizyona giren filmi Irma Vep’ten uyarlanacak aynı isimli dizinin başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Alicia Vikander’i izleyeceğiz. HBO’dan onay alan A24 yapımı dizinin tüm bölümlerini Assayas yazıp yönetecek.

1996 yılında Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan Irma Vep’in başrolünde, Wong Kar-wai’nin In the Mood for Love filmiyle sinemaseverlerin gönlünü kazanan Maggie Cheung yer alıyordu. Film, René Vidal adlı yönetmenin, 1915-16 yıllarında çekilen Fransız sessiz filmi Les Vampires’in yeniden çevrimi için başrol ararken karşısına Maggie Cheung’un çıkması ve ardından yaşananları anlatıyordu. Daha önce aksiyon filmlerinde yer alan ve Fransızca bilmeyen Cheung ile iletişimde zorlanan Vidal’in içinde bulunduğu trajikomik durum; bir yandan sette yaşanan zor durumları anlatırken aynı zamanda da Fransız film endüstrisine eleştiriler getiriyordu.

Olivier Assayas’ın tüm bölümlerini yazıp yöneteceği dizinin yapımcıları arasında başka bir HBO – A24 iş birliği olan Euphoria’nın yaratıcısı Sam Levinson da yer alıyor.

Amerikan yapımı uyarlama da filmin hikayesiyle paralel gidecek. Alicia Vikander, dizide Mira adlı Amerikalı bir aktrisi canlandıracak. Kariyerinin gidişatı ve yakın zamanda yaşadığı kalp kırıklığı sebebiyle Fransız sessiz filmi Les Vampires’ın yeniden çevriminde Irma Vep karakteri için el sıkışan Mira’nın etrafında yine Fransız film endüstrisinin dip köşe hikayelerine tanıklık edeceğiz.

Prodüksiyon çalışmalarının henüz yeni başladığı dizinin diğer başrol isimleri henüz belli değil. Herhangi bir yayın tarihi paylaşılmayan dizi, her şey yolunda giderse önümüzdeki yılın son günlerinde ekranlarda olabilir.