martin scorsese’nin yönetmenliğini yaptığı pretend it’s a city belgeselinden fragman

martin scorsese’nin yönetmenliğini yaptığı pretend it’s a city belgeselinden fragman


karış karış new york sokakları


Belgesel türündeki son işi olarak 2018’de Bob Dylan belgeseli Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese’yi çeken Martin Scorsese, ilk aşkı olan New York üzerine bir yapımla karşımızda.

2010 yılında yazar, komedyen ve aynı zamanda yakın arkadaşı Fran Lebowitz‘le Public Speaking belgeseli için bir araya gelen Scorsese, Lebowitz’in hayata bakış açısını anlatan bu belgeselden tam 10 yıl sonra Pretend It’s A City’yi çekmişti. Akıbetini merak ettiğimiz ve Netflix bünyesinde yayınlanacak belgeselden bugün itibariyle bir fragman yayınlandı.

Fran Lebowitz’in zihninde ve New York sokaklarında eş zamanlı dolaştığımız belgeselde Lebowitz, New York sokaklarında dolaşırken yaşadıklarını ve şahit olduklarını dönüp Martin Scorsese’ye anlatıyor. Turistlerden paraya, meşhur New York metrosundan sanata ve hiç de kolay olmayan Times Meydanı’nda yürüme eylemine kadar uzanan çeşitli konuları şehrin ilgi çekici sokaklarını arka plana yerleştirilen belgeselde Scorsese de New York üzerine yaptığı acı tatlı yorumlarla konuya kendi açısından dahil oluyor.

New York’a doyacağımız Pretend It’s A City, 8 Ocak‘ta Netflix’te izleyici ile buluşacak. Belgeselden paylaşılan ilk fragman hemen aşağıda.