sex and the city, bir eksiğiyle geri dönmeye hazırlanıyor

sex and the city, bir eksiğiyle geri dönmeye hazırlanıyor


hayırlı olsun


Televizyonun en popüler ve zamansız yapımlarından biri olan Sex and the City, tam kadro olmasa da yıllar sonra HBO Max ile geri dönüyor.

Darren Star’ın yaratıcı koltuğunda oturduğu, 1998–2004 yılları arasında yayınlanan, aldığı Emmy ve Altın Küre ödüllerinin yanı sıra popüler kültüre yaptığı etkilerle çoktan kült mertebesine ulaşmış dizi; New York’ta yaşayan dört kadının hayat, ilişki, seks ve aşk üzerine deneyimlerini anlatıyordu. Bunu bir de New York’un zaten canlı ve durmak bilmeyen yapısıyla birleştiren dizinin ulaştığı başarı kimseyi şaşırtmamıştı. Mr. Big, Aidan gibi karakterleriyle ilişkiler ve Carrie Bradshaw gibi bir başrol karakteriyle moda üzerine geçen konuşmalarla televizyon dünyasında kendisine ayrı bir konum kazandırmayı başarmış SATC, dizinin finalinden sonra gelen sinema filmleriyle kalitesine darbe vursa da ismini çoktan televizyon tarihine damga vuran yapımlar arasına yazdırmayı başarmıştı.

Dün akşam gelen haberler, bu sinema filmleri hiç yaşanmamış gibi dizinin bir kez daha şansını küçük ekranda deneyeceğini ve bunu da HBO Max çatısı altında yapacağını bizlere duyurmuş oldu. Orijinal dizide yer alan Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon ve Kristin Davis‘in aynı rollerde geri döneceği yapımda (Hollywood’un da sevdiği magazin konularından biri olan) Samantha Jones karakterine hayat veren Kim Cattrall yer almayacak.

Şimdilik geri dönüş haberinin yanında resmi anlaşmalar ve prosedür işleriyle gündemde olan dizi, bakalım kendisini günümüze nasıl uyarlayacak. Kaldığı yerden mi devam edecek, yoksa kendisini günümüzün global, yerel ve bireysel sorunlarına adapte edecek mi? Yakın zamanda bütün bu gelişmelere doyup bol bol haberini alacağımız yeniden çevrime şimdilik “Hoş geldin!” diyoruz.