game of thrones evreninde geçecek iki yeni dizi duyuruldu

game of thrones evreninde geçecek iki yeni dizi duyuruldu


tales of dunk & egg + robert’ın isyanı


İlk Game of Thrones spin-off‘u House of the Dragon için 2022 tarihini veren HBO, geçtiğimiz yıllarda patır patır iptal ettiği spin-off yapımları tekrar gündemine aldı. Bunlardan ilki olacak Tales of Dunk & Egg’in detayları paylaşıldı.

Tales of Dunk & Egg, George R.R. Martin’in yine Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçen aynı adlı hikaye kitabı serisinden uyarlanıyor ve GoT evreninde anlatılan olayların yaklaşık 90 yıl öncesini konu alacak. Seri, Dunk olarak anılan Sör Duncan the Tall ile ileride Kral V. Aegon Targaryen olarak Demir Taht’a oturacak yaveri Egg’in maceralarını anlatacak.

HBO cephesinden gelen tek Game of Thrones haberi bu değil. Tales of Dunk & Egg’in yanı sıra şimdilik “Robert’ın İsyanı” olarak bilinen ve savaş dönemine odaklanan bir “prequel” dizisi de gündemde. Lyanna Stark’ın “kaçırılmasının” ardından Robert Baratheon’un Targaryen hükümdarlığına karşı başlattığı isyan ve sonrasında yaşananları işleyen Robert’ın İsyanı, Game of Thrones hayranlarının küçük ekranda izlemeyi merak ettiği hkayeler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Bu dizilerin ne zaman ve nasıl şekillerde ekranlara geleceği henüz netlik kazanmış değil. Öncelikle HBOWnun bu projeleri hayata geçirecek bir isim bulması gerekiyor. Adaylar arasında en dikkat çeken isimse daha önce HBO ile Rome isimli yapımda çalışan Bruno Heller. Rome’un ardından The Mentalist, Gotham ve Pennyworth gibi yapımlarla televizyon izleyicisinin karşısına çıkan Heller, HBO için en ideal isim olarak öne çıkıyor.