kült korku filmi cube’un japon versiyonundan fragman

kült korku filmi cube’un japon versiyonundan fragman


seriye japon dokunuşu


Japon filmlerinin -özellikle korku- Hollywood tarafından yeniden çekilmesi alışkın olduğumuz bir durum ama kült bunun tam tersi her zaman karşımıza çıkan bir durum değil. Bu yüzden Vincenzo Natali’ninCube” filminin Japon versiyonu, merak uyandırıcı bir proje olarak gözüküyor.

Çok düşük bir bütçeyle çekilmesine rağmen bir kült haline gelen “Cube”un elde ettiği başarının hemen ardından 2002 ve 2004 yılında çekilen devam filmleri de ilk film kadar beğenilmişti. Başarılı serinin bir yeniden çevriminin olacağını tahmin edebiliyorduk ancak bunun Japonya’dan geleceği aklımızın ucundan bile geçmemişti.

7 kişilik kadroyla tek mekanda çekilen orijinal filme sadık kalan yönetmen Shimizu Yasuhiko, çekimler sırasında kendilerini gerçekten küpün içerisinde hissettiklerini söylüyor. Filmin bu versiyonunun yıldızları ise Suda Masaki, Okada Masaki, Tashiro Hikaru, Saito Takumi.

1997 yapımı orijinal film, kendilerini bir anda ölümcül tuzaklarla kaplı bir küpün içerisinde bulan, birbirlerinden tamamıyla farklı bir grup insanın durumu çözmeye çalışmasını kafa karıştırıcı bir gizemle anlatıyordu.

Japon yönetmen ve oyuncuların hikayeyi nasıl yorumladığını görmek için sabırsızlanıyorken 22 Ekim’e kadar beklememiz gerekiyor. O zamana kadar idare edebileceğimiz fragman ise hemen aşağıda.