true detective dördüncü sezonu için yeni yaratıcılar arıyor

true detective dördüncü sezonu için yeni yaratıcılar arıyor


nic pizzolatto olmadan olur mu?


HBO’nun son olarak 2019’un başında yayınlanan sezonunun ardından küçük bir mola veren suç antolojisi serisi True Detective cephesinden yeni haberler geldi.

Kronolojik sıralamaya göre olaylara bakarsak; Ocak 2019’da, dizinin yaratıcısı Nic Pizzolatto, dördüncü sezon için son derece iddialı çılgın bir fikri olduğunu ve HBO’nun bu fikri gerçekleştirmesine izin vermesini umduğunu söyledi. Ancak sanırız kanal bu konsepte Pizzolatto kadar hevesli olmadı. Çünkü Pizzolatto, Nisan 2020’de HBO’dan True Detective yerine FX’in onu Matthew McConaughey ile yeniden bir araya getireceği “Redeemer” adlı yeni bir proje yaratmak için ayrıldı.

Bu gelişmeden sonra akıbeti belirsizleşen True Detective hayranlarına güzel bir haber geldi. HBO ve HBO Max içerik sorumlusu Casey Bloys, Emmy ödüllü antoloji suç serisinin dördüncü sezonunun, doğru tonu ve tarzı bulma umuduyla yeni yazarlarla geliştirildiğini doğruladı. Bloys yeni sezonu aranan yeni bir kanla yapacaklarını, ancak en kaliteli senaryoyu yaratmak için acele etmeden çok dikkatli ilerlediklerini de paylaştı.

Bu adaylar arasında en öne çıkan isimse son yıllarda Euphoria ile televizyonda çılgın atan Sam Levinson. Arjantin yapımı Cromo dizisinin senaristlerinden Lucia Puenzo’nun da adaylar arasında yerini aldığı yeni sezon için açıkcası gönlümüz Sam Levinson’dan yana. FX ise henüz Redeemer’i programa almadı ancak dedikodulara göre yakın zamanda Los Angeles’tan Texas’a taşınan Pizzolatto, yıldızı McConaughey’e daha yakın olmak istemiş olabilir mi? İlerleyen günlerde daha net bilgiler duymayı umuyoruz.