woody allen’in cinsel istismar skandalına değinen hbo belgeselinden fragmanı

woody allen’in cinsel istismar skandalına değinen hbo belgeselinden fragmanı


allen v. farrow


ABD’li yönetmen Woody Allen hakkında yıllardır süregelen cinsel istismar suçlamaları, HBO’nun “Allen v. Farrow” adlı belgeseliyle masaya yatırılıyor.

Cinsel istismar skandalıyla kariyerinin bitme noktasına geleceğini tahmin ettiğimiz ama hala film çekmeye devam eden Woody Allen, hakkındaki suçlamaları sonuna kadar reddederken davanın karşı tarafı Mia Farrow, Allen’ın kızını taciz ettiği iddiasının arkasında durmaya devam ediyor. Karşılıklı iddialar ve savunmalarla geçen yıllar sonrasında tam bu noktada hızır gibi yetişen HBO’nün dört bölümlük Allen v. Farrow belgeseli, izleyicilere kapalı kapılar ardında neler olduğu hakkında bilgi verecek ve tüm hikayeyi gün ışığına çıkaracak gibi gözüküyor.

Öncelikle Farrow tarafından dinlediğimiz belgesel, Allen ve Farrow’un ilişkisinin tüm geçmişini ve bu ilişkinin nasıl cinsel istismar suçlamalarına yol açtığını ele alıyor. Belgeselde çok sayıda ev ortamında çekilmiş görüntüye mahkemede kanıt olarak kullanılan video ve ses kayıtları eşlik ediyor.

Bu belgeselle birlikte mahkeme süreciyle ilgili birçok tartışma da yeniden gündeme geleceğe benziyor. Ancak yine de yeni bir durum gelişmediği sürece Allen’ın bu iddiaların doğruluğundan bağımsız suçlu bulunması pek olası gözükmüyor.

Hollywood tarafından çoktan kara listeye alınan Woody Allen, son birkaç yıldır Avrupa’da çalışıyor. En son filmi “Rifkin’s Festival” geçen yıl festivallerde gösterildi ancak ABD’de herhangi bir dağıtımı sağlanmadı.

21 Şubat’ta HBO’da yayınlanacak “Allen v. Farrow” belgeselinin şimdiden olay yaratan fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz;