japon olmayan ilk samuray yasuke’nin animesi netflix’e geliyor

japon olmayan ilk samuray yasuke’nin animesi netflix’e geliyor


29 nisan’da


Geçmişin en ilginç savaşçılarından sayılan, Japonya’nın ilk Afrika kökenli samurayı “Yasuke”nin anime uyarlaması merakla beklenirken Netflix, animeyle ilgili ipucu verecek birkaç görselle birlikte çıkış tarihini paylaştı; 29 Nisan’da kavuşuyoruz.

Savaşın parçaladığı feodal Japonya’da, mech ve sihirle dolu bir savaş kasabasında geçen hikaye, geçmişindeki şiddet izlerini barışçıl varoluşu benimseyerek silmeye çalışan samuray Yasuke’nin mücadelesini anlatıyor. Yerel bir köye tekrar kaosun hakim olması üzerine Yasuke, gizemli bir kızı karanlık güçlerden ve kana susamış savaş beylerinden korumak için kılıcını kuşanarak şiddet dolu hayatına geri dönmek zorunda kalıyor.

Gerçek tarihi figür Yasuke’den ilham alan bu anime serisini, The Boondocks ve Cannon Busters’dan tanıdığımız LeSean Thomas yaratırken, dünyaca ünlü Japon animasyon stüdyosu MAPPA ise canlandırdı. Fantastik bir Japonya’da geçen anime, bu ikiliye ek olarak iki sürpriz ismi de kadrosunda bulunduruyor; Atlanta’dan tanıdığımız LaKeith Stanfield, Yasuke’yi seslendirirken, baş yapımcı görevinin yanında Flying Lotus, projeye orijinal müziklerini sunarak katkıda bulunuyor.

Netflix’in Yasuke’si, arkasındaki yetenekli ekibiyle bu yıl çıkacak animeler arasında şimdiden yerini sağlama aldı bile. Büyük umutlar beslediğimiz anime, 29 Nisan’da Netflix’e geliyor.