mélanie laurent’ın başrolünde yer aldığı sci-fi filmi “oxygen”dan fragman

mélanie laurent’ın başrolünde yer aldığı sci-fi filmi “oxygen”dan fragman


klostrofobisi olan izlemesin


Bazı insanlar için küçük bir alanda sıkışıp kalma fikrinden daha korkunç hiçbir düşünce yoktur. Şimdi bu fikir, “Inglourious Basterds”, “Now You See Me” filmlerinden tanıdığımız Mélanie Laurent’ın başrolünde yer aldığı Netflix’in yeni “Oxygen” filmiyle bilim kurgu sınırlarına taşınıyor.

Oxygen, hafızası silinen bir kadının kapsül şeklindeki bir dondurucuda uyanmasının etrafında şekilleniyor. Oraya nasıl geldiği, nerede olduğu gibi soruların yarattığı kafa karışıklığının yanında, kapsülün içindeki oksijen seviyesinin hızla yükselmesiyle ölüme gittikçe yaklaşan karakterimiz; sadece tabut benzeri bir yere hapsolmakla kalmayıp, bir de boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Buradan kurtulmasının tek yolu ise kim olduğunu hatırlamasından geçiyor.

Yönetmen koltuğunda korku janrasına yakın olanların “High Tension” ve “The Hills Have Eyes” filmlerinden hatırlayacağı Alaexandre Aja’nın oturması, Oxygen’de klostrofobiyi bol gerilimli bir şekilde göreceğimizin bir başka habercisi oluyor.

Klostorofobisi olanların yanında birini bulundurarak izlemesini tavsiye edeceğimiz Oxygen 12 Mayıs’ta Netflix’te geliyor. Hem dar alan hem de boğulma tehlikesiyle bol anksiyete krizlerine sokacak filmin fragmanı ise hemen aşağıda.