rammstein, karantinada kaydettikleri yeni albümünü tamamladı

rammstein, karantinada kaydettikleri yeni albümünü tamamladı


hayırlı olsun dedeler


Rammstein’ın karantina günlerini boş geçirmediğini herkes biliyordu. Yapılan açıklamalar ve paylaşılan fotoğraflarla sürpriz bir yeni albüm için çalıştığını öğrendiğimiz grup, yeni albümün kayıtlarının bittiğini açıkladı.

2020’de çıkacakları turne malum sebeplerden dolayı iptal olan Rammstein, kendi ismini taşıyan albümüyle 2019’da hayranlarının gönlünü çalmayı başarmıştı. Bu sefer doğal sebeplerle olmasa da arayı fazla açmadan yeni bir albüm için kolları sıvayan Almanya’nın rock dünyasına armağanı grubun davulcusu Christoph Schneider, son albümde birlikte çalıştıkları kayıt teknisyeninin de grupla birlikte görülmesi Fransa’daki La Fabrique isimli stüdyoda görülmesinin ardından iddiaları doğrulamıştı.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayından beri hararetli bir kayıt sürecinde bulunan gruptan güzel haberler geldi. Grubun klavyecisi Christian “Flake” Lorenz, verdiği röportajda yeni albümün kayıtlarının bittiğini paylaştı. “Canlı performans sergileyemememiz yaratıcılığımızı artırdı. Yeni şeyler düşünmek için daha çok vaktimiz ve daha az dikkat dağınıklığı vardı. Sonuç olarak, planlamadığımız bir albüm ortaya çıktı.” diyerek şimdilik isimsiz albümün ortaya çıkış sürecine dair konuştu.

Yeni albümün ilham kaynaklarından da bahseden Flake, “Konularımız genellikle günlük deneyimlerden ve dünya olaylarından kaynaklanıyor ve siin de bildiğiniz gibi her zaman bir şeyler oluyor. Konumuz temelde insanların çılgınlığı ve bu koronavirüs zamanında normalden çok da farklı değil. Yani Donald Trump geçen yıl da çok oradaydı ve hala orada. Birçok dikkatimizden kaçan özelliği ve genel olarak insanlardan kilit altında nasıl davrandıklarını da görebiliyordunuz. ” açıklamasını yaptı.