steven spielberg ve stephen king, “the talisman” uyarlamasında buluşuyor

steven spielberg ve stephen king, “the talisman” uyarlamasında buluşuyor


stranger things yaratıcılarıyla birlikte


Stephen King’in, Peter Straub ile beraber yazdığı en popüler romanlarından The Talisman’ın beyaz perde uyarlaması hakkını 82 yılından beri elinde bulunduran Steven Spielberg, bizi bir türlü filmle buluşturmuyordu. Güzel haber sonunda geldi; Spielberg, yeni Talisman dizisi için Stranger Things’in yaratıcıları Duffer Brothers ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Yaklaşık 40 yıldır The Talisman’ın film uyarlaması hakkını elinde bulunduran Spielberg, epik gerilim romanının beyaz perde haklarını sağlam şekilde güvence altına almıştı. Usta yönetmen, artık kitabın hayranlarının bile hatırlamadığı bu alışveriş için, uzun metrajlı bir filmden ziyade bir diziye dönüştürülmesi konusunda karar kıldı.

Yeni dizi için Netlix’le anlaşan Spielberg, kitabı beyaz perdeye taşıma arzusunu şu sözleriyle dile getirmişti “Çok yakında bunun en zengin iş birliğimiz olacağını hissediyorum. Universal kitabı benim için satın aldı, bu yüzden yıllardır film yapımı tercih edilmedi. 82 yılından beri kitabın sahibiyim ve bu filmi önümüzdeki birkaç yıl içinde yaptırmayı umuyorum. Projenin yönetmeni olacağımı söylemiyorum, sadece son 35 yıldır sinemalara gelmesini istediğim bir şey olduğunu söylüyorum.”

Hem Spielberg’e hem de King’e olan hayranlığından uzun süredir söz eden Matt ve Ross Duffer, Talisman’ın baş yapımcılığını üstlenecek. Stranger Things’in baş yapımcısı ve yazarı Curtis Gwinn ise dizisinin yapımcısı ve yazarı olarak görev alacak.

İlk olarak 1984 yılında yayınlanan Talisman, kanserden ölmekte olan annesini kurtarmak için epik bir yolculuğa çıkan Jack Sawyer adlı 12 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Annesini bu hastalıktan kurtarmak için tılsım isimli efsanevi bir kristali elde etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ni ve paralel dünyaları dolaşmak zorunda kalan genç Jack, bu
yolculukta türlü türlü bela ile karşılaşacaktır.

4 büyükleri ve fazlasını bir araya getirecek bu proje şimdiden oldukça iddialı duruyor.