laura dern ve hugh jackman, florian zeller’ın ödül kokan aile dramasında başrolde

laura dern ve hugh jackman, florian zeller’ın ödül kokan aile dramasında başrolde


bu filme dikkat


Olivia Colman ve Anthony Hopkins’in başrollerini paylaştığı, Hopkins’e ödül sezonunda bol bol heykelcik kazandıran ve bu yıl En İyi Film dalında Oscar’a aday olan The Father filminin yönetmeni Florian Zeller’ın yeni filmi; bu sefer başka iki önemli oyuncuyu bir araya getirecek. Yönetmenin demans hastalığıyla boğuşan yaşlı bir adamın hikayesini onun bakış açısından anlattığı The Father adlı filminin devamı olacağına inandığımız sonraki projesi The Son‘ın başrollerinde Laura Dern ve Hugh Jackman yer alacak.

Florian Zeller’ın “La Père” yani The Father’ın da parçası olduğu aile dramalarına odaklanan tiyatro oyunu üçlemesinden biri olan The Son’dan beyaz perdeye uyarlanacak. filmin senaryosunu, The Father ile bu yıl BAFTA Ödülleri’nde En İyi Uyarlama Senaryo dalının kazananı olan ve aynı zamanda Oscar’a da aday olan Christopher Hampton ve Florian Zeller birlikte kaleme alacak. Daha önce Atonement filmi ile bu kategoride aday olan Christopher Hampton, Dangerous Liaisons ile de En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar heykelciğini eve götürmeyi başarmıştı.

Filmin hikayesine bakacak olursak Hugh Jackman’ın hayat vereceği Peter ve yeni partneri Emma, birlikte dünyaya getirdikleri bebekleri ile sakin bir hayat sürerken Laura Dern’in canlandıracağı eski eşi Kate ve ergenlik çağındaki çocukları Nicholas’la birlikte onların yanına taşınmasıyla işlerin tepetaklak olmasını izleyeceğiz. Problemli ve ergenliğinin zirvesinde olan Nicholas’ın okul ile yaşadığı problemleri çözmek ve ona mutlu bir ailenin sıcaklığını sunarak yardımcı olmak isteyen Peter ise daha iyi bir baba olmanın yollarını ararken bu geniş ailenin içinden geçtiği süreç herkesin hayatında bir takım izler bırakacaktır.

Filmin yapımcı koltuğunda ise Florian Zeller’ın yanı sıra, The King’s Speech ile Oscar kazanan Iain Canning, Emile Sherman, Joanna Laurie ve Christophe Spadone ekibi oturacak.