the great gatsby müzikalinin müzikleri florence welch’e emanet

the great gatsby müzikalinin müzikleri florence welch’e emanet


şimdiden eline sağlık


Malum şartlar nedeniyle verdiği bir senelik aranın ardından Broadway, bomba gibi geri dönmeye hazırlanıyor; yakın zamanda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan F. Scott Fitzgerald klasiği The Great Gatsby’nin sahne uyarlamasının sözleri ve müziğini Florence Welch ve Thomas “Doveman” Bartlett’a emanet.

Welch, kitabı müzikale çevirecek kişi olmadaki heyecanını “The Great Gatsby, hayatımın büyük bir bölümünde beni etkiledi. En sevdiğim satırlardan bazıları bu kitapta bulunuyor. Müzikaller benim ilk aşkımdı ve Fitzgerald’ın kırık romantizmine derin bir bağ hissediyorum. Bu kitabı bir şarkı halinde yeniden yaratma şansının bana sunulması, benim için büyük bir onur.” sözleriyle paylaşıyor.

Aslında bu, Welch’in ilk Great Gatsby projesi değil; başrolünde Leonardo DiCaprio‘nun yer aldığı Baz Luhrmann’ın Great Gatsby filminin “Over the Love” parçasının arkasında da sanatçının bizzat kendisi bulunuyor. Daha önce James Blunt, Shakira ve Beyoncé gibi isimler için hit şarkılar yazan Amanda Ghost ise, projede yapımcı olarak yer alacak.

Gösterim tarihine dair henüz bir bilginin olmadığı The Great Gatsby’nin bu yeni versiyonunu hayata geçirme görevini Oliver Ödülü adayı yönetmen Rebecca Frecknall üstleniyor. Gösteri için muhtemel tarih ise yaz sonu olarak ön görülüyor.