anton corbijn’in yöneteceği dancer ii belgeselinden 5 dakikalık performans videosu

anton corbijn’in yöneteceği dancer ii belgeselinden 5 dakikalık performans videosu


depeche mode eşliğinde


İngiliz Kraliyet Balesi’nin eski, Stanislavsky Müzik Tiyatrosu’nun ise şu andaki baş baleti olan Sergei Polunin’in hayatına odaklanan Dancer belgeselinin devamı niteliğindeki Dancer II, yönetmen koltuğunu Control, A Most Wanted Man, The American gibi yapımlarıyla sinema dünyasında kendine hatrı sayılır bir hayran kitlesi oluşturan Anton Corbijn’e emanet edecek. Şu anda hazırlık aşamasında olan devam belgeselinde yer alacak beş dakikalık bir performans videosu paylaşıldı.

İlk belgeselin aynı yapımcı ekibi tarafından hayata geçirilen Dancer II, ilk belgeselde olduğu gibi performans ağırlıklı görüntüler ve bu sahnelerin nasıl ortaya çıkarıldığına odaklanacak. Belgeselden fragman niyetine paylaşılan beş dakikalık videoda Polunin’i Depeche Mode’un In Your Room şarkısı eşliğinde bir performans sergilerken görüyoruz.

Dancer II ile ilgili konuşan Corbijn, “Uzun bir geçmişe sahip olduğum Depeche Mode’un bu şarkısında Sergei ile çalışmak benim için büyük bir zevkti. Şarkının içsel mücadelesini Kuzey Hollanda’danın Kasım ayı gibi sert bir koşulda o kadar canlı bir şekilde ortaya koyması eminim benim kadar izleyicileri şaşırtacaktır.” yorumunu yaptı.

Henüz vizyon tarihine dair detayların paylaşılmadığı belgeseli ve Anton Corbijn ile çalışma süreciyle ilgili konuşan Polunin ise “Anton ile çalışmak, bu kadar çok farklı katmanla çalışma konusunda kafamda önemli bir ışık yaktı. Onun çalışmalarında doğa ve müzikle edilen dans, farklı dokulara ve çok derin bir anlama sahip. Onunla tanıştığım için ve uzun yıllardır severek dinlediğim, müziği ve sesini sevdiğim bir Depeche Mode şarkısıyla dans etmeyi önerdiği için gurur duyuyorum.” diyerek durumdan ne kadar hoşnut olduğunu paylaşmış oldu.

Belgeselde de yer alacak performans videosunu hemen şimdi buradan izleyebilirsiniz.