netflix’in yeni psikolojik gerilim filminin başrolü florence pugh’a emanet

netflix’in yeni psikolojik gerilim filminin başrolü florence pugh’a emanet


the wonder


Lady Macbeth, Midsommar gibi filmlerindeki performansıyla isini genç kuşağın en yetenekli isimleri arasına yazdıran ve şöhret basamaklarını adım adım yukarı çıkan Florence Pugh, Emma Donoghue’un aynı isimli romanından uyarlanacak Netflix’in yeni psikolojik gerilim filmi The Wonder’ın başrolünü kaptı.

Pugh, 11 yaşındaki kızın aylarca yiyeceksiz yaşadığına tanık olacağı küçük İrlanda köyüne 1859 yılında seyahat eden İngiliz hemşire Lib Wright’ı canlandıracak. Anna O’Donnell isimli küçük kız, medyanın ve turistlerin dikkatini çekmeye başlarken bir yandan da Wright’la olan ilişkileri bu temel üzerinde yükselmeye başlar.

Donoghue’un ilk beyaz perdeye uyarlanan Room isimli romanın başrol oyuncusu Brie Larson‘a kazandırdığı Oscar’ı göz önünde bulundurursak, bu filmin de Pugh’a büyük bir başarı getirmesi sürpriz olmaz. Yakın zamanda Marvel hayranları Pugh’ı Yelena Belova rolünde, Black Widow olarak ona eşlik eden Scarlett Johansson ile birlikte izleme şansını yakalayacak. Ayrıca Pugh, Harry Styles ile başrol paylaşacağı bir başka psikolojik gerilim filmi Don Don’t Worry Darling filmiyle de bir sonraki Oscar sezonu için şimdiden yavaş yavaş hazırlanıyor..