dune’dan vizyon öncesi son fragman

dune’dan vizyon öncesi son fragman


gel artık 22 ekim


İki senedir pandemiydi, ertelenmeydi, oydu, buydu derken beklemekten harap olduğumuz, vizyon gününü tırnak kemirerek beklediğimiz Dune’dan gösterime girmesine iki hafta kala bir fragman daha geldi.

Daha ilk filmini izleme fırsatı bulamadan devam filmleriyle alakalı da sürekli haberlerin yazılıp çizildiği Dune, bilim kurgu türünün babalarından desek yanılmayacağımız Frank Herbert’ın aynı isimli efsane serisinin ilk kitabından uyarlanıyor. İlk kitabın sadece yarısını içeren film, geçtiğimiz haftalarda Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yapmış ve eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Arrival, Blade Runner 2049, Prisoners ve Incendies gibi yapımlarla hem Avrupa sinemasında hem de Hollywood’da rüştünü ispatlayan Denis Villeneuve’ün yönetmen koltuğuna geçtiği Dune’un yeni fragmanında Collider’dan alıntılanan “Star Wars ve Lord of the Rings’in varisi.” minvalindeki cümle de filme olan heyecanımızı bir tık daha artırmadı desek yalan olur.

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgård gibi isimlerden oluşan kadrosuyla da gözlere bayram ettirecek Dune, 22 Ekim’de vizyona girecek. Filmin vizyon öncesi yayınlanan son fragmanı için buyursunlar…