francis ford coppola’nın rüya projesi megalopolis nihayet hayata geçiyor

francis ford coppola’nın rüya projesi megalopolis nihayet hayata geçiyor


oscar isaac, cate blanchett ve forest whitaker kadroda


Sinema dünyasında “yaşayan efsane” kavramının nadir karşılıklarından Francis Ford Coppola, senelerdir hayata geçirmek istediği rüya projesi Megalopolis için nihayet çalışmalara başlıyor. Filmde yer alacak üç isim belli oldu bile: Oscar Isaac, Cate Blanchett ve Forest Whitaker.

The Godfather serisi ve Apocalypse Now gibi ikonik yapımların 82 yaşındaki efsane yönetmeni Coppola’nın Megalopolis projesi 90’lı yıllara dayanıyor. Milenyum başında senaryosu tamamlanan film için 2001 yılında çalışmalara başlanması planlanmış ancak ABD’de yaşanan 11 Eylül saldırılarından sonra proje rafa kaldırılmıştı. Seneler içinde ara sıra kendini hatırlatan filmin çekimlerine önümüzdeki sonbahar aylarında başlanacağı duyuruldu. 100-120 milyon dolar arası bir bütçe ayrılan filmde Oscar Isaac, Cate Blanchett, Forest Whitaker, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange ve Zendaya gibi yıldız isimlerin yer alacağı söylentileri gün içinde gündeme geldi. Bu söylentilerin ardından kısa bir süre sonra ise Isaac, Blanchett ve Whitaker’ın filmde yer alacağı doğrulandı. Diğer isimlerin kadroda yer alacağı ise şimdilik dedikodudan ibaret.

Seneler sonra tekrar gündeme gelen ve hazırlıkları bu sefer son sürat devam eden bilim kurgu türündeki film, New York’ta bir ütopya yaratmayı amaçlayan ancak şehrin belediye başkanı tarafından engellenen bir mimarın hikayesini anlatacak. Filmin hem senaryosunda hem de yönetmenliğinde Coppola’nın imzası bulunacak. Megalopolis projesinden ilerleyen günlerde daha fazla haber gelecek gibi görünüyor.