guillermo del toro’nun pinokyo animasyonuna ilk bakış

guillermo del toro’nun pinokyo animasyonuna ilk bakış


aralık’ta netflix’te


Şu sıralar son filmi Nightmare Alley ile adını sık sık andığımız Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, senelerdir hayalini kurduğu Pinokyo uyarlamasına hiç olmadığı kadar yakın. Netflix’te yayınlanacak animasyon filminden kısa bir tanıtım fragmanı paylaşıldı.

Stop-motion ve müzikal türlerinde karşımıza çıkacak Pinocchio, klasik eserin önceki uyarlamalarından biraz daha farklı bir konumda duracak. 1930’ların İtalya’sında, faşizmin Mussolini önderliğinde yükseldiği yıllarda geçecek film, kavrayamadığı bir dünyada kaybolan Pinocchio’nun peşinden dolaşacak. Karakterimiz, çıktığı yolculukta hem dünyayı hem de kendisiyle pek alakadar olmayan babasını yakından tanıma fırsatı bulacak.

del Toro, filmi Wes Anderson’ın 2009 stop-motion filmi Fantastic Mr. Fox’un animasyon departmanında çalışan Mark Gustafson eşliğinde yönetiyor. Gris Grimly, Patrick McHale ve Matthew Robbins’in senaryosunu kaleme aldığı Pinocchio’nun seslendirmen kadrosu da hayli ilgi çekici. Cate Blanchett, Finn Wolfhard, David Bradley, Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson, John Turturro ve Burn Gorman gibi yıldız isimlerin katkıda bulunduğu filmde Pinocchio’yu Gregory Mann seslendiriyor.

Filmden yayınlanan tanıtım fragmanında Ewan McGregor tarafından seslendirilen, filmde hikayenin anlatıcısı olarak karşımıza çıkacak Sebastian J. Cricket isimli cırcırböceği açılışı yapıyor. Pinocchio, önümüzdeki Aralık ayında Netflix’te gösterime girecek.