kirsten dunst, alex garland’ın yeni a24 filmine katıldı

kirsten dunst, alex garland’ın yeni a24 filmine katıldı


civil war


2014 yapımı ilk uzun metraj denemesi Ex Machina ile hem bizim beğenimizi hem de kendisine bir Oscar adaylığını layık gören AMPAS’ın beğenilerini toplayan Alex Garland, bu sene izlemeyi umduğumuz yeni filmi Men ile şimdiden gündemimizde. Jessie Buckley, Rory Kinnear ve Paapa Essiedu’nun bir araya geldiği Men projesi şimdilik bir köşede dursun. Garland, Kirsten Dunst’ı da renklerine bağladığı yeni projesiyle tekrar merakımızı gıdıklamaya başladı bile.

Garland’ın yine hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstlendiği yeni uzun metrajı Civil War, sinemada kaliteli bağımsız yapımın açık adresi A24’un iş birliğinde hazırlanıyor. Konusuna dair bilgilerimizin şimdilik sınırlı olduğu Civil War, yakın gelecekte ABD’de geçecek epik bir bilim kurgu hikayesine yer verecek.

Yeni bir A24 & Garland buluşmasının fitilini ateşlemesiyle heyecanımızı yükselten filmin oyuncu kadrosu da hayli dikkat çekici. Filmde son olarak Jane Campion imzalı The Power of the Dog ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde bu seneki Oscar törenine göz kırpan Kirsten Dunst ile beraber Narcos serisinin Escobar’ı Wagner Moura da yer alacak. Bu ikiliye ek olarak HBO’nun son harikalarından Mare of Easttown ile radarlara takılmasının yanı sıra daha önce Devs dizisinde Garland ile çalışma fırsatı bulan Cailee Spaeny ve Dune’un Thufir Hawat’ı Stephen McKinley Henderson da Civil War’da karşımıza çıkacak isimler arasında.

Şu an post prodüksiyon aşamasındaki sıradaki Garland filmi Men’in 2022 yılı içinde gösterime girmesi bekleniyor. Civil War‘u ne zaman izleme şansı bulacağımız ise şimdilik belirsiz.