fallout’ın dizi uyarlaması başrolünü buldu

fallout’ın dizi uyarlaması başrolünü buldu


hg walton goggins


HBO’nun The Last of Us uyarlaması bir taraftan, Paramount+’ın Halo’su diğer taraftan, Cate Blanchett’li Borderlands öbür taraftan, Netflix’in sahiplendiği BioShock beriki taraftan derken son birkaç sene içinde sinema ve televizyon dünyası adına hiç karşılamadığımız kadar oyun uyarlaması haberiyle karşılaştık. Diğer bir heyecan verici oyun uyarlaması haberi ise 2020 yılı içerisinde Amazon cephesinden gelmişti. Yapımına bu sene tam gaz devam edilen Fallout uyarlaması başrolünü buldu bile: Walton Goggins.

Oyun serisini hiç oynamamış ve “Nedir bu Fallout?” diye soranlar için özetleyelim: Atompunk teması ve retro-fütürizm öğelerinin iç içe geçtiği Fallout, nükleer savaş sonrası post apokaliptik bir ABD’de geçen bir rol yapma oyunu olarak biliniyor. Westworld’ün yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un yapımcılığında hayata geçirilecek Amazon uyarlaması da aynı post apokaliptik evreni ekranlara getirecek. Justified, The Shield ve The Hateful Eight gibi yapımlardan tanıdığımız Walton Goggins, dizide mutasyona uğramış insansı bir yaratığa hayat verecek. Tabii Goggins’i dizide görsek tanır mıyız bilemiyoruz çünkü karakterinin tanımına bakılacak olursa oyuncu dizide karşımıza ya yoğun makyaj ile ya da CGI desteğiyle çıkacak.

Tomb Raider ve Captain Marvel gibi filmlerin senaryosuna katkıda bulunan Geneva Robertson-Dworet ve Silicon Valley, Portlandia ve The Office gibi dizilerin bazı bölümlerinde senarist olarak çalışan Graham Wagner ikilisi Fallout uyarlamasında showrunner olarak görev alacaklar. Dizinin ilk bölümünün yönetmenliğini ise Jonathan Nolan üstlenecek.