sessiz filmlerin efsane ismi buster keaton’ın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor

sessiz filmlerin efsane ismi buster keaton’ın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor


james mangold yönetmenliğinde


Yedinci sanat sinemanın ilk oyuncularından sessiz film efsanesi Buster Keaton’ın hayat hikayesinin bir biyografik film ile beyaz perdeye aktarılacağı açıklandı.

20th Century Studios’un yapımını üstleneceği biyografik filmin şimdilik ismi yok. Filmin yönetmen koltuğunda Logan, 3:10 to Yuma ve Girl, Interrupted gibi uzun metrajlarıyla tanınan James Mangold oturacak. Daha önce Walk the Line ve Ford v Ferrari gibi biyografik filmlere imza atmasının yanı sıra Timotheé Chalamet’nin Bob Dylan’ı canlandıracağı Going Electric isimli bir başka biyografik film üzerinde de çalışan Mangold, biyografik film türüne fazlasıyla aşina. Yani filmin emin ellerde olduğunu söyleyebiliriz.

Marian Meade’in 1995 yılında yayımlanan Buster Keaton: Cut To The Chase isimli romanından uyarlanacak filmin senaryosunu Mangold’un senarist ekibi kaleme alacak. Romanda Buster Keaton’ın çocukluk yaşlarında başlayan oyunculuk deneyimi, eğitimsizlikten duyduğu utancı, başyapıtlarına imza atışı, alkol sorunu ve inişli çıkışlı evlilikleri ele alınıyor. Filmde de yine aynı konular işlenecek.

İsimsiz filmin yapımına ne zaman başlanacağı şimdilik belirsiz. Mangold’un Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge ve Mads Mikkelsen’in de rol alacağı beşinci Indiana Jones filmiyle şu sıralar meşgul olduğunu hesaba katarsak Buster Keaton biyografik filmi için bir süre beklememiz gerekecek gibi görünüyor.