tupac’ın annesi afeni shakur’un biyografik filmi için çalışmalar başladı

tupac’ın annesi afeni shakur’un biyografik filmi için çalışmalar başladı


peace, love & respect; the afeni shakur/panther 21


1996 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden fakat günümüzde hala popüler kültüre bıraktığı etkiyi sürdüren rap efsanesi Tupac Shakur’un hayat hikayesi 2017 yılında All Eyez on Me isimli biyografik bir film ile beyaz perdeye taşınmıştı. Bugün duyurusu gelen bir başka biyografik film ise Tupac’ın annesi olan ve 2016 yılında hayatını kaybeden Afeni Shakur’un hikayesini anlatacak.

Oğlu gibi etkileyici bir hayat hikayesine sahip olan Afeni Shakur, Tupac’ın annesi olmasının yanı sıra 60’lı yılların sonlarında ses getiren siyasi kimliğiyle de tanınıyor. Şimdilik adı Peace, Love & Respect; the Afeni Shakur/Panther 21 olarak bilinen biyografik filmde de Shakur’un 1966-1982 yılları arasında ABD’de faaliyet gösteren ve siyahilerin haklarını savunan Kara Panter Partisi isimli siyasi partideki rolü ekranlara gelecek. Partide önemli bir role sahip olan Shakur, 1968 yılında New York’ta bombalı saldırı suçlarından tutuklanan isimler arasında yer alıyordu. Shakur’un suçsuz bulunup beraat etmesiyle başlayacak biyografik filmde 1969-1971 yılları arasındaki iki yıllık bir süreç işlenecek. Tupac’ın doğumunu da ekranlara getirecek film, Afeni Shakur’un gençliğinden kesitlere de yer verecek.

Shakur ailesinin de destek verdiği biyografik filmin yapımcılığını Jasmine Guy, Jamal Joseph ve Dina LaPolt üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosu ve yayın tarihine dair şimdilik bir bilgi bulunmuyor.