david cronenberg’in yeni filmi crimes of the future’ın ilk fragmanı yanıyor

david cronenberg’in yeni filmi crimes of the future’ın ilk fragmanı yanıyor


léa seydoux, kristen stewart ve viggo mortensen


2014 yapımı Maps to the Stars’tan beri bir uzun metraj için ilk defa kamera arkasına geçen usta yönetmen David Cronenberg’in “ha geldi, ha gelecek” diye beklediğimiz yeni filmi Crimes of the Future’ın ilk fragmanı nihayet burada.

Cronenberg’in dönüşüyle beraber film için heyecanlandığımız detaylardan bir diğeri filmin oyuncu kadrosu. 75. Cannes Film Festivali’nin program seçkisi vesilesiyle yayınlanan fragmanda filmin başrolleri Kristen Stewart, Léa Seydoux ve Viggo Mortensen‘i ilk defa Crimes of the Future’daki karakterlerine bürünmüş halde görüyoruz. Filmin 17-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacağını da belirtelim.

Crimes of the Future’ın konusu ise çok karışık. Tam bir Cronenberg işi bilim kurgu diyebiliriz. Şöyle özetleyecek olursak; film, insanlığın sentetik çevreye uyum sağlamayı öğrendiği yakın bir gelecekte geçiyor. Geçirilen bu evrim insanların biyolojik yapılarını değiştirerek doğal hallerinden çıkmalarına ve başkalaşım yaşamalarına neden oluyor. Bazı insanlar trans-hümanizmin sınırsız potansiyelini benimserken, diğerleri onu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak bu iki durum da “Hızlandırılmış Evrim Sendromu”nun hızla yayılmasını engelleyemiyor. Bu sendromu benimseyen sevilen performans sanatçısı Saul Tenser, vücudunda yeni ve beklenmedik organlar filizlendiriyor ve partneri Caprice ile birlikte bu organların vücudundan geri atılma anını hayran kalınacak bir performansa dönüştürüyor. Bu performanslar hem hükümetin hem de altkültürün dikkatini çekmeye başlayınca Tenser, herkesi şok içerisinde bırakacak bir performans üzerinde düşünmeye başlıyor.

Crimes of the Future, ilk gösterimini Cannes’da yapmasının ardından Haziran ayında vizyonun yolunu tutacak. Filmin ilk fragmanı için hemen aşağı alalım.

Şöyle de bir posterimiz var ayrıca: