iyi polis, kötü polis ve baltimore’a dönüş: we own this city’den yeni fragman

iyi polis, kötü polis ve baltimore’a dönüş: we own this city’den yeni fragman


the wire yaratıcılarından


Şahsen sizi bilemeyiz ama çoğu eleştirmene göre televizyonun gelmiş geçmiş en başarılı yapımı senelerdir HBO’nun 2002-2008 yılları arasında yayınlanan suç draması The Wire olarak gösteriliyor. Bunda dizinin gerçeğe yakın ve vurucu senaryosunun etkisi büyük. Aynı etkiyi yaratma potansiyeli olan bir başka yapım da yine The Wire ekibinin tekrar HBO ile bir araya gelmesiyle yakın zamanda televizyon ekranlarıyla buluşacak. Bahsettiğimiz yapım, We Own This City, 25 Nisan günü ilk bölümüyle izleyicileri tekrar Baltimore sokaklarına taşımaya hazırlanıyor.

David Simon’ın bir başka HBO dizisi The Deuce‘ta da beraber çalıştığı George Pelecanos ile beraber yaratıcılığını ve yazarlığını üstlendiği dizi, tıpkı The Wire gibi Baltimore’da geçen yeraltı suç dünyasını ve polislerin görevini kötüye kullanımını konu alacak. Dizide bunlarla beraber 2015 yılında polis gözetimi altında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Freddie Gray isimli siyahi bir Baltimorelunun yakın çevresinin Gray için istediği adalet ele alınacak.

Justin Fenton’ın We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption isimli kitabından hikayeleştirilen dizinin başrolünde The Walking Dead, The Wolf of Wall Street, The Punisher ve Baby Driver gibi yapımlardan tanınan Jon Bernthal’ı izleyeceğiz. Bernthal ile beraber dizide yer alacak diğer oyuncular ise şöyle: Wunmi MosakuJamie HectorMcKinley Belcher IIIDarrell Britt-GibsonJosh CharlesDagmara DomińczykRob BrownDon Harvey.  David CorenswetLarry MitchellIan DuffDelaney Williams ve Lucas Van Engen.

We Own This City, şimdilik altı bölümlük bir mini dizi olarak karşımıza çıkacak. Bölümlerin tamamının yönetmen koltuğunda son Akademi Ödülleri töreninde En İyi Film Oscar’ı için yarışan King Richard‘ın yönetmeni Reinaldo Marcus Green oturuyor. HBO’dan yeni sezon ısrarı istetecek kadar başarılı bir yapım olur mu, onu da 25 Nisan’da başlayacak sezonda göreceğiz. Dizinin yeni fragmanı hemen aşağıda.