yeni bir sherlock sezonu için daha çok bekleriz

yeni bir sherlock sezonu için daha çok bekleriz


para yoksa sherlock yok


Arthur Conan Doyle’un ölümsüz eseri Sherlock Holmes’un belki de en iyi uyarlaması, BBC yapımı Sherlock serisi için 2017 yılından beri yeni bir sezon bekleyişimiz devam ediyor. Fakat dizinin yaratıcılarının geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamaya göre yeni Sherlock sezonunu daha çok bekleriz gibi görünüyor.

Serinin iki yaratıcısı Steven Moffat ve Mark Gatiss, yakın zamanda Radio Times’a bir röportaj verdi. Bu ikili bir araya gelmişken Sherlock’un geleceğine dair sorular da kaçınılmaz oldu tabii. Geçtiğimiz sene yine benzer sorular Benedict Cumberbatch’e yöneltilmiş ve usta oyuncu “belli olmaz; asla ‘asla’ dememek lazım” minvalinde yanıtlar vermişti. Fakat Moffat ve Gatiss ikilisinin verdiği cevaplar hiç de olumlu değil. Moffat röportajda Cumberbatch ve Martin Freeman ikilisinin Sherlock ile artık ilgilenmediklerini şu sözlerle belirtiyor: “Bana kalsa senaryoyu yarın yazmaya başlarım, Mark da aynısını yapar. Sue Vertue da yapımcı olarak görevine devam eder. Fakat bu iş sadece üçümüze kalmıyor. İpler Benedict ve Martin’in elinde. En düşük maaşlı işleri olmalarına rağmen seriye uzun bir süre boyunca sadık kaldılar. Ancak artık bunu yapmak istediklerini düşünmüyorum. Onlara da hak veriyorum.”

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange rolü ile 2016 yılından beri Marvel Sinematik Evreni’nin önemli bir parçası. MCU bir kenara, kendisi The Power of the Dog da dahil yakın zamanda büyük çaplı işlerde karşımıza çıktı; çıkmaya da devam ediyor. Martin Freeman ise daha düşük bütçeli işlerde yer alsa da şu sıralar farklı projelerle ilgileniyor. Yani uzun lafın kısası, bu ikilinin yeni bir Sherlock sezonu için bir araya gelmesi ufukta görünen bir ihtimal değil.