stand-up dünyasının efsanesi george carlin’i anlatan belgesel yolda

stand-up dünyasının efsanesi george carlin’i anlatan belgesel yolda


george carlin's american dream


Birçoğuna göre stand-up tarihinin en iyi komedyeni olarak gösterilen George Carlin’e odaklanan bir belgeselin yakın bir tarihte HBO izleyicileriyle buluşacağı açıklandı.

George Carlin’s American Dream isimli belgeselde 2008 yılında hayatını kaybeden sanatçının hayat hikayesi ve kariyeri anlatılacak. The 40 Year Old Virgin ve Funny People gibi filmlerin yönetmeni Judd Apotow’un Michael Bonfiglio ile beraber yönetmenliğini üstlendiği iki kısımdan oluşan belgeselde Chris Rock, Jerry Seinfeld, Patton Oswalt, Stephen Colbert, Bill Burr, Bette Midler, W. Kamau Bell, Sam Jay, Judy Gold ve Jon Stewart gibi hem komedyen hem de Carlin hayranı birçok ünlü ismin röportajlarına yer veriliyor.

50 yıllık stand-up kariyeri boyunca yaptığı ofansif şakalarla milyonlarca insanı hem güldüren hem de kızdıran George Carlin’in hayat hikayesini daha da yakından tanıma fırsatı bulacağımız George Carlin’s American Dream, 20 Mayıs tarihinde HBO’da ekranlara gelecek. Belgeselin fragmanını izlemek isterseniz aşağı alabiliriz.