avatar: the last airbender evreni üç yeni filmle daha da genişleme yolunda

avatar: the last airbender evreni üç yeni filmle daha da genişleme yolunda


bizim bi’ live-action vardı?


2005-2008 yılları arası Nickelodeon’da yayınlanan üç sezonuyla hem bir adet Emmy ödülünü hem de gönlümüzü kazanan efsane animasyon serisi Avatar: The Last Airbender’dan yeni haberler var. Avatar evrenine üç yeni film daha katılıyor.

Serinin final yapmasının ardından 2010 yılında vizyona giren M. Night Shyamalan imzalı live-action Avatar: The Last Airbender uyarlaması hayranlarda literal anlamda bir hayal kırıklığı yaşatmıştı. 2012’de ise seri The Legend of Korra isimli yine animasyon türünde bir spin-off ile köklerine geri dönmüştü. The Legend of Korra çok da fena olmasa da hayranlar için hiçbir zaman bir The Last Airbender olamadı tabii. Birkaç senedir Netflix’in de bir live-action dizi uyarlaması üzerinde çalıştığından haberdarız. Özüne fazlasıyla sadık kalacağının altı çizilen bu uyarlamada orijinal Avatar: The Last Airbender’ın yaratıcıları Michael Dante DiMartino ile Bryan Konietzko da başta görev almış, ilerleyen aşamalarda ise fikir ayrılıkları sebebiyle projeden ayrılmışlardı. O yüzden Netflix uyarlamasına karşı da birazcık temkinli yaklaşıyoruz. Bugün gelen bir duyuru ise live-action dizi uyarlamasına ek olarak Avatar evreninde geçecek üç yeni animasyon filminin daha yolda olduğunun haberini verdi.

Bu üç film de Netflix’in uyarlamasından bağımsız projeler. Filmlere ön ayak olan yapım şirketleri Paramount ve Nickelodeon. Şimdilik bu üç filmin de ne adı ne sanı ne de konuları belli. İşin güzel tarafı ise DiMartino ve Konietzko ikilisi, yaratıcıları olduğu bu evren için hazırlanan üç animasyon filminde de yapımcı olarak görev alacaklar. Yani üç proje de emin ellerde gibi. Filmlerden ilkini Avatar: The Last Airbender’da da yönetmen olarak görev alan Lauren Montgomery yönetecek. Diğer iki filmde hangi yönetmenlerle çalışılacağı şimdilik belirsiz. Filmlerin gösterim tarihlerinden de haber yok maalesef. Yakın zamanda projelerden daha fazla gelişme duymayı umuyoruz.