enteresan bir söylenti: joker 2 = müzikal, harley quinn = lady gaga

enteresan bir söylenti: joker 2 = müzikal, harley quinn = lady gaga


nası yani


Hem eleştirmenlerden hem de genel izleyiciden övgülere boğulan, gişede 1 milyar dolar gibi bir hasılat elde eden ve son yıllarda DC’nin belki de en elle tutulur işlerinden biri olan Joker’in devam filmi için yeni dedikodular gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta filmin senarist ve yönetmeni Todd Phillips, devam filminin senaryosunu tamamladığını ve filmin adını Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurmuştu. Bugün ise Joker: Folie à Deux isimli devam filmine dair enteresan bir iddia ortaya atıldı.

The Hollywood Reporter’ın hazırladığı özel bir habere göre film için çalışmalar şu sıralar ivme kazanmış. Warner Bros., Joaquin Phoenix ile ikinci filmde de karakteri canlandırması için yeni bir anlaşma yapmak için masaya oturmuş ve bu anlaşma neredeyse sonuçlanmak üzereymiş. Filmde Phoenix ile karşılıklı rol alacak oyuncunun ise Lady Gaga’nın olacağı konuşuluyor. Bir süredir adını müzik kariyerinden çok sinema kariyeriyle andığımız Gaga, A Star Is Born ve House of Gucci gibi filmlerde rol almış ve En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığına uzanmış bir isim. A Star Is Born’un yapımcılarından birinin Todd Phillips olduğunu hesaba katarsak bu iddianın gerçek olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünebiliriz. Kendisi muhtemelen filmde Harley Quinn rolü için düşünülüyor. Harley Quinn için meşale güncel olarak Margot Robbie’nin elinde fakat The Suicide Squad ve Joker yapımları aynı kaynaklara sahip olsa da farklı evrenler olarak oluşturuldu, yani bu evrende Gaga’yı Quinn rolünde görmememiz için bir sebep yok. Ayrıca kendisinin bu rolde Joaquin Phoenix’in Joker’iyle karşılıklı iyi bir uyum yakalayacağını da düşünmüyor değiliz.

Bu iddialar çok da şaşırtıcı değil tabii. Bizi asıl şaşırtan duruma gelecek olursak… The Hollywood Reporter’ın hazırladığı haberde Joker: Folie à Deux’nün bir müzikal olacağı iddiası ortaya atılmış. Lady Gaga’nın kadroya düşünülmüş olması bu iddiayı güçlendiriyor gibi. Fakat nasıl bir müzikal filmle karşılaşacağımızı kestiremiyoruz doğrusu. Bildiğiniz üzere ilk Joker filmi Martin Scorsese filmlerinden esintiler taşıyan ve hayli sert bir yapımdı. Müzikal bir Joker yapımını düşünmek ise bize ilginç ve zor geliyor açıkçası.

Bu iddiaların ne kadarı doğrudur, bilemeyiz tabii. Önümüzdeki günlerde Joker: Folie à Deux’dan daha fazla haber alacağız gibi görünüyor.