fargo’nun beşinci sezon kadrosu cillop gibi: jon hamm, juno temple ve jennifer jason leigh

fargo’nun beşinci sezon kadrosu cillop gibi: jon hamm, juno temple ve jennifer jason leigh


işte feraset, işte cesaret, işte fargo!


Birbirinden farklı karakterleriyle birbirinden farklı mekanlara ve yine birbirinden farklı ve absürt olaylara yer veren dört sezonu geride bırakan Fargo’nun beşinci sezonu için çalışmaların başladığı birkaç ay önce açıklanmıştı. Bugün ise bomba bir haberle karşınızdayız. Yeni sezonun oyuncu kadrosu resmen taş gibi!

Kara komedi üstatları Ethan ve Joel Coen kardeşlerin 1996 yapımı aynı isimli beyaz perde filminden uyarlanan dizi, ilk dört sezonunda tıpkı filmde olduğu gibi çeşitli organize suçların, birbirinden enteresan ve absürt karakterlerin gırla olduğu, ağlanacak haline gülmelik durumların yaşandığı dört farklı hikayeye yer vermişti. Yine benzer bir hikayeye yer verecek yeni sezonun sinopsisi belli olmasa da olayların 2019 yılında geçeceği ve -tabii ki yanlış giden- bir kaçırılma vakasının işleneceği gelen bilgiler arasında. Bu kaçırılma vakası üç isimin etrafında şekillenecek: Roy, Dot ve Lorraine.

Muhtemelen olayların baş sorumlusu olacak Roy’u Mad Men’in yıldızı ve son olarak Top Gun: Maverick’te karşımıza çıkan Hollywood’un karizmatik simalarından Jon Hamm canlandıracak. Dot karakterine Killer Joe, Vinyl ve yakın zamanda Ted Lasso gibi yapımlarda rol alan, -bize kalırsa- sinema ve televizyon camiasının en underrated oyuncularından Juno Temple; Lorraine’e ise Tarantino filmi The Hateful Eight ile bir Oscar adaylığı elde eden Jennifer Jason Leigh hayat verecek.

Önceki sezonlarda Martin Freeman, Billy Bob Thronton, Kieran Culkin, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Colin Hanks, Patrick Wilson, Jessie Buckley, Carrie Coon, Chris Rock, Ewan McGregor, David Thewlis, Ted Danson, Jason Schwartzman ve Mary Elizabeth Winstead gibi birbirinden harika oyuncuları izlemiştik. Bugün gelen kadro duyurusundan anladığımız kadarıyla beşinci sezonun da ilk dört sezondan hiç aşağı kalır yanı olmayacak gibi. Son dönemde imza attığı işlerden dolayı “televizyonun altın çocuğu” olarak andığımız Noah Hawley, yeni Fargo sezonunda da yine dizinin başında duracak.

Fargo’nun beşinci sezonu için şimdilik bir yayın tarihi duyurulmamış. Merakla bekliyoruz.