notre dame yangınını konu alan mini diziden fragman gelmiştir

notre dame yangınını konu alan mini diziden fragman gelmiştir


19 ekim'de netflix'te


Tarihin en ikonik yapılarından Notre Dame Katedrali, 2019 yılının Nisan ayında bir yangın felaketiyle karşı karşıya kalmış ve büyük bir çoğunluğu kül olmuştu. Notre Dame’ın restorasyonu hala devam ediyor ve neredeyse eski ihtişamına yaklaşmış durumda. Sene başında Notre-Dame on Fire isimli bir sinema filminde de kurgusal olarak anlatılan bu büyük yangın ise popüler kültüre konu olmaya devam ediyor. Sinema filminin ardından şimdi sıra bir mini diziye geldi.

Netflix imzalı Notre-Dame isimli mini dizi, Notre Dame yangınını birkaç farklı karakterin kendi perspektiflerinden aktaran ve aynı zamanda bu karakterlerin kendi hayatlarındaki günlük yaşamlarını da ele alan bir dizi olarak çıkacak karşımıza. Emekli olmaya hazırlanan bir itfaiye şefi, arkadaşının ölümüyle oluşan travmasını atlatmaya çalışan bir itfaiyeci, kariyerinin en büyük haberi ile karşılaşan genç bir haber spikeri ve bu olayla beraber hem Notre Dame’ın yıkımıyla hem de yatalak annesinin ölümüyle karşı karşıya kalan bir kadının gözünden izleyeceğiz hikayeyi.

Altı bölümlük dizinin yönetmen koltuğunda Hervé Hadmar oturuyor. Senaryo ise Hadmar ile beraber Olivier Bocquet‘nin kaleminden çıkma. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Caroline Proust, Simon Abkarian, Sandor Funtek, Corentin Fila, Ambroise Sabbagh, Frédéric Chau, Victor Belmondo ve Kassem Al Khoja gibi Fransa menşeili oyuncular bulunuyor.

Notre-Dame, 19 Ekim tarihinde Netflix kütüphanesinde yerini alacak. Dizinin fragmanı için buyrunuz.