robbie williams bu kez de damon albarn’a bulaşmak istedi

robbie williams bu kez de damon albarn’a bulaşmak istedi


koşun mevzu var


Müzisyenlerin, hatta çoğu sanat dalı mensubunun yaş aldıkça ve de yaşlandıkça denyoluklarının da artışında bir doğru orantı görüntülediğimiz zaten cepte. Bunun örneklerine ülkemizde belki her gün rastlasak da küresel popüler kültürün de Türkiye gündeminden geri kalır yanı pek yok.

Bunun son örneği Robbie Williams’ın Damon Albarn hakkında söyledikleri. Konuyu kısaca özetlersek, Damon Albarn geçtiğimiz Ocak ayında verdiği bir röportajda solo piyano performansa dayalı bir konser planladığını söylüyor, bunun üzerine röportajı yapan birey de bunun üstüne Albarn’a “sizce de Taylor Swift’in yayınladığı son işler bir solo piyano şovu için çok iyi malzeme  değil mi” tadında bir soru soruyor. Nedendir bilemiyoruz, Albarn da Swift için “o şarkılarını kendi yazmıyor” gibi bir iftira atıyor.

Tam olarak 9 ay önce gerçekleşen bu hadiseyi hortlatmak Robbie Williams’ın nereden aklına geldi buna dair de zerre fikrimiz yok ama, NME’yle yaptığı bir söyleşide Albarn’a ağzına gelen tüm küfürleri sıralamak istemiş belli ki.

“Bana sorarsanız insanlar çıkıp başka müzisyenler hakkında ‘ama o da kendi şarkılarını yazmıyor ki’ gibi laflar edince tek yaptıkları aslında kendilerinin solo cinsel eyleminde bulunmak”. Evet ancak böyle kibarlaştırabildik söylemi. Hızını alamayan Williams sözlerine şöyle devam ediyor: “Yaptığın tek şey aslında ‘Bakıın ben harikayım!’ demek. Bunun anlık bir dopamin salgılaması dışında hiçbir anlamı yok. ‘Biliyor musunuz ben 1 numarayım, ben gerçeğim!’ falan filan. Saçmalık. F word’ler F word’ler ve de f word’ler… Williams’ın açıklamalarının punchline’ı ise şöyle yaşanıyor, bunu da birebir yazmak istemeyiz ama Williams’ın Albarn’a Marilyn Manson hakkındaki şehir efsanesini kendisine uygulamasını tavsiye ettiğini söylersek sanırız ki aklınızda canlanır, hani şu kendi kaburgalarının birkaçını sökmekle ilgili olan.

Liam Gallagher da – şaşırdınız mı – konuyla ilgili Swift cephesinde yer alıp Albarn’ı yerden yere vurmayı seçmişti. Taylor Swift de Albarn’ı etiketlediği bir tweet ile bu açıklamasına kadar çok büyük bir hayranı olduğunu ve büyük hayal kırıklığına uğradığını söylemişti. Bize göre de yok yere saçmalayan Albarn sonrasında özür dileyerek sözlerinin clickbait’e dönüştürüldüğü açıklamasını yapmıştı.

Tüm bu entrika fırtınasında bize sorarsanız hiç kimsenin cephesinde değiliz, taraf tuttuğumuz tek bir şey varsa o da popüler kültürün her gün yeni bir saçmalıkla bizi eğlendirme rotasyonunu terk etmemesi.