taylor hawkins tribute konserinde neler oldu, neler bitti?

taylor hawkins tribute konserinde neler oldu, neler bitti?


gözyaşlarını tutabilene aşk olsun


Müziğe adanmış bir ömür, ömrünün son dakikasına kadar turne maratonunda bir müzisyen, milyarlarca dinlenen ve asla eskimeyecek rock parçaları, belki de milyonlara ilham olan bir enstrümanistlik… Geçtiğimiz Mart ayında Foo Fighters ile turnedeyken Kolombiya’da otel odasında dünyaya veda eden ikonik baterist Taylor Hawkins için düzenlenen biz diyelim cenaze, siz deyin veda kavuştayı, başkası desin tribute concert; müzik tarihine asla unutulmayacak anlara sahne olmuş olarak adını yazdırdı.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı yani 3 Eylül’de Londra’nın 75.000 kişilik Wembley Stadyumu’nda gerçekleşen konser, Liam Gallagher’ın Foo Fighters’a konuk olduğu, Dave Grohl’u tekrar davulda gördüğümüz “Rock’n Roll Star” performansıyla başladı. Gecede 12 yıldır bir araya gelmeyen Them Crooked Vultures ile Josh Homme da sahnedeydi, tıpkı 16 yıldır çalmayan James Gang gibi. Nile Rodgers, Omar Hakim ve Jane’s Addiction’dan Chris Chaney önce Josh Homme ile David Bowie’nin “Let’s Dance”ini, daha sonra ise Supergrass’ın Gaz Coombes’u ile “Modern Love”ı cover’ladı.

Kesha, AC/DC’den Brian Johnson, Metallica’dan Lars Ulrich, Queen’den Brian May ve Roger Taylor, Travis Barker, internet ünlüsü çocuk adam davulcu Nandi Bushell ve hatta Paul McCartney, sahneye konuk olan onlarca müzisyenden yalnızca birkaçıyken, komedyen ve stand-up’çı Dave Chappelle ile yapımcı, oyuncu, Ted Lasso’nun biricik yıldızı Jason Sudeikis de konuşma yapanlar arasındaydı.

Beş saati aşan gecede en duygusal köftelikten uzakların bile gözyaşlarını tutamadığı en duygulu iki an ise bizce Dave Grohl’un “Times Like These”i söylemeye çalışırken ağlamaya başlaması ve Taylor Hawkins’in oğlu Shane Hawkins’in davul çalarak Foo Fighters’a “My Hero”da eşlik etmesiydi. Kahramanı kim hepimizin bildiği üzere… Gecede ayrıca Dave Grohl’un kızı Violet Grohl da, babasıyla birlikte bir The Zutons parçası olsa da Amy Winehouse ile tanınan “Valerie” ve Jeff Buckley unutulmazları “Last Goodbye” ve “Grace”i söyledi.

Gecenin gelirleri ise Hawkins ailesinin seçtiği iki hayır kuruluşu olan Music Support ve MusiCares arasında bölüşülecek. Londra ayağının ardından bir tribute gecesi de 27 Eylül’de Los Angeles’ta gerçekleştirilecek. Amerika kıtasında olacak olan varsa ne yapsın ne etsin bu “hayatta yalnızca bir kere tanık olabilirsin” deneyimini kaçırmasın. Taylor Hawkins Tribute Concert, müziğin eğlenmekten ibaret olmadığı, yüz binlerce kişiyi nasıl aynı anda ağlatabildiği, katarsis etkisi ve daha onlarca beylik lafa tam bir kanıt niteliğindeydi. Darısı topraklarımızın başına.