metallica’nın yeni albümü 14 nisan’da, ilk teklisi burada

metallica’nın yeni albümü 14 nisan’da, ilk teklisi burada


72 seasons


Son albümü Hardwired…To Self-Destruct‘ı yayınlamasının üzerinden altı sene deviren Metallica, sıradaki albümünü duyurdu. 72 Seasons isimli yeni albüm, 14 Nisan‘da geliyor.

12 şarkının bulunacağı albüm grup üyeleri James Hetfield ve Lars Ulrich‘in yanı sıra Greg Fidelman desteği ile kaydedilmiş. Albümün konsept olarak beslendiği tema ise grup üyelerinin hayatlarının ilk 18 yılından -yani 72 mevsiminden- oluşuyor. 72 Seasons’ı “Gerçek ya da sahte benliğimizi oluşturan ilk 18 yıl, ebeveynlerimiz tarafından bize kim olduğumuzun söylendiği kavram” şeklinde tanımlamış Hetfield. Albüm duyurusu ile beraber grubun 2023’te geniş çaplı bir turneye çıkacağı da duyuruldu. Turne lokasyonları arasında maalesef -umarız şimdilik- malum şehir yer almıyor.

İlk teklimiz de geldi ayrıca: Lux Æterna. Albüme altı numaradan giriş yapan şarkının duyuru ile beraber paylaşılan müzik videosunun yönetmenliğini Tim Saccenti üstlenmiş.

72 Seasons‘ın şarkı listesi ve kapak görselini ilk tekli Lux Æterna beraberinde hemen aşağı bıraktık. Hoş geldin Metallica bebek.

72 Seasons:

01 72 Seasons
02 Shadows Follow
03 Screaming Suicide
04 Sleepwalk My Life Away
05 You Must Burn!
06 Lux Æterna
07 Crown of Barbed Wire
08 Chasing Light
09 If Darkness Had a Son
10 Too Far Gone?
11 Room of Mirrors
12 Inamorata