stanley kubrick’in napoleon’u steven spielberg ile hbo’da dizi oluyor

stanley kubrick’in napoleon’u steven spielberg ile hbo’da dizi oluyor


spielberg'ün yalancısıyız


Stanley Kubrick’in Napolyon Bonapart’a odaklanan fakat çeşitli sebeplerden dolayı asla tamamlanamayıp yönetmende bir ukde olarak kalan Napoleon filminin HBO ve Steven Spielberg ortaklığında hazırlanacak bir mini dizi olarak ekranlara geleceğini 2016 senesinde öğrenmiştik. Fakat bu yapım için çalışmalara uzun bir süre boyunca beklemeye alınmıştı. Şimdi ise projeden yeni haberler var.

2021’de True Detective yaratıcılarından Cary Joji Fukunaga’nın projeye yönetmen olarak atandığı duyurulmuştu anca son dönemde cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Fukunaga’nın dahil olduğu projeler tek tek iptal edilmeye başlandı. Berlinale’de bir röportaj yapan Spielberg, Napoleon projesinin Fukunaga’ya rağmen devam edeceğini duyurmakla kalmayıp dizinin yedi bölümlük senaryosunun tamamlandığını ve prodüksiyon aşamasına çok yakında geçileceğini açıkladı.

Spielberg’ün gelecek planlarında şimdilik yeni bir film projesi bulunmuyor. Bu da Napoleon’a beklediğimizden de yakın olduğumuzu gösteren detaylardan bir diğeri.