skandal karnavalı: the idol’ın sorunu ne?

skandal karnavalı: the idol’ın sorunu ne?


drama ekmektir


Max’in Euphoria + The Weeknd birleşirse ne olur? vizyonuyla pr’ı yapılan “The Idol”, yayınlandığı ilk bölümden beri skandallarla boğuşuyor. Drama sosu son zamanlarda pek eksik olmayan Johnny Depp’in kızı Lily-Rose Depp’in başrolde olması da mevzuyu şerbetlendiriyor. Ortada yadsınamayacak bir antipatik enerji var. Diziden gelen en büyük skandallardan biri de dizinin ilk yönetmeni Amy Seimetz’in söylemleri sonrası hızlıca yönetmen koltuğunu bırakması.

İddiaya göre çalışma arkadaşı (Euphoria yaratıcısı) Sam Levinson, dizinin kadın liderliğinde bir hikaye örgüsüne sahip olmasını istememiş. Amy Seimetz ile bu konuda anlaşmazlık yaşamışlar. MAX‘in sözcüsü Deadline‘a yaptığı açıklamada, Seimetz ayrılığı sonrası dizinin büyük bir revizyona gittiğini söylemiş. 6 bölümlük dizinin %80’i bitmesine rağmen büyük bir değişime gidilmesinin sebebi olan The Weeknd, (kendisi dizinin yaratıcı ekibinde) eski versiyonunun biraz fazla kadın perspektifine göre çekildiğinden bahsetmiş. Abel dahil, yaratıcı ekip bu durumdan niyeyse rahatsız olmuş ve diziyi çekim aşamasında yeniden ele almışlar.

Abel’in senaryoyla ilgili iddia edilen sorunu ve Levinson‘ın yönetmenliği devralması, ikisinin neredeyse biten 75 milyon dolarlık projeyi her şeyi yeniden yazıp yeniden çekmek için rafa kaldırmasına yol açtı. Bu yüzden dizi ciddi bir süre gecikti. Rolling Stone, bu konuda kamuyu şok edecek bir makale yayınladı. Makale sonrası Lily-Rose Depp, Sam Levinson ve The Weeknd, Twitter üzerinden diziyi eleştiren kişiye çemkirmeye başladı. Haftalık yayınlanmaya devam eden diziden ilk incelemeler ise iddiaların yüksek ölçüde doğru olduğunu söylüyor. Çünkü ayinesi iştir kişinin, tweet’e bakılmaz. Makaleden red flag karnavalı kısımları olduğu gibi aktarıyoruz:

Seimetz‘in devre dışı kalmasıyla birlikte HBO dizginleri Levinson‘a devretti, ancak birçok kaynağa göre dizinin kapsayıcı mesajını zayıflatmak için, abartı ve rahatsız edici derecede cinsel açılara odaklanıldı. Burada asıl amaç Euphoria’nın süksesini geçmek ve daha fazla konuşulmaktı.”

“Anonim bir dizi emekçisi, dizi hakkında, ‘21. yüzyıldaki şöhret modeli ve şöhretin kara bir hicviydi, değişim sonrası eleştirdiği şeye dönüştü‘ diyor.”

“Dört kaynak, Levinson‘ın nihayetinde Seimetz‘in hikayeye yaklaşımını bir kenara attığını, bu da onu yağmacı bir endüstri figürünün kurbanı olan ve kendi şirketini geri almak için savaşan sorunlu bir yıldız adayı olmaktan çok, bazı ekip üyelerinin verdiği boş telkinle daha çok kadın figürünü aşağılayıcı bir aşk hikayesi haline getirdiğini söylüyor.”

“Sırf yıldız adayı kızın müziğini daha iyi hale getirdiği için Abel’in canlandırdığı karakterin tecavüz fantezilerine tekrar tekrar izin veren bir anlayışa sahip. Cinsel olarak kendini bulan bir kadınla ilgili bir diziydi, kadını taciz eden bir adamla ilgili bir diziye dönüştü ve üstelik kadın da onu seviyor.”

“Sam Levinson’ın bir yandan Euphoria sezon 2’yi çekmesi, Abel’in turnesi derken diziyle fazla ilgilenemediler.”

“Başka bir kaynak ‘The Weeknd tamamen kendisiyle ilgili bir şov istiyor gibiydi, Sam de buna katılıyordu.’ diye açıklıyor.”

HBO yetkililerini Sam Levinson, Euphoria’nın 3. sezonunu istiyorlarsa bana karışmayacaklar, diye tehdit etmiş.”

“Cinsel işkence pornosu gibiydi.”

HBO sessizliğini korurken dizi geçtiğimiz hafta 3. bölümünü yayınladı. Her bölüm, diziyle dalga geçmek ve eleştirmek isteyen öfkeli kalabalık tarafından bekleniyor. Bölümlerden kesitler paylaşılıyor. Ekipten insanların cevap vermesiyle skandal silsilesi artarak devam ediyor.