en sıcak günde serinleten evdeki saat’li enfes coke studio hikayemiz

en sıcak günde serinleten evdeki saat’li enfes coke studio hikayemiz


işte böyle sevgili günlük


İki veya daha fazla arkadaş bir araya geldiğimizde saatlerce havanın sıcağından bahsettiğimiz ve asla bıkmadığımız şu günlerde, iki veya daha fazla kişiyle yapılabilecek en güzel şeylerden biri, Akustikhane’de Uzunlar dinlemek ve eşlik etmekti. Yaptık tabii. Evdeki Saat, Spotify’ın “Üçüncü Yeniler” olarak adlandırdığı indie şahanelerden biri. Türünün en güzel örneklerinden. Dün bu saatlerde, playtuşu olarak Coke Studio‘nun 2023 yılı Türkiye temsilcisi Evdeki Saat’imizin Akustikhane çekimindeydik. Fırsattan istifade bolca Coca-Cola içtik. Peki nedir bu Coke Studio?

Aslında bir Coca-Cola projesi. Dünyanın dört bir yanından yeni ve başarılı sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Her ülkeden orijinal sesleri platformlarla buluşturuyor. Bazen de birbirlerine harman ediyor. Çok da yakışıyor.

Bu sanatçıların bazıları rüştünü ispatlamış isimler, bazıları ise pırıl pırıl geleceğin yıldızları. Kendini global arenada gösteren her sanatçıya verilen devlet nişanesi tanımlamalardan “en iyi çıkış yapanlar” grubuna bizden Evdeki Saat katıldı. Yaza imza, kaşe vuracak single patlatıp devamında Akustikhane’de eserlerini çaldı. Proje kapsamında yer alan sanatçılar arasında Amerika’nın Duman’ı Imagine Dragons ve pek sevgili Sam Smith de yer alıyor.

Evdeki Saat’in geçtiğimiz haftalarda çıkardığı One Love şarkısı da bu müzik platformunun yeni gözbebeği. Coke Studio her ülkeden şarkıcılara alan sağlıyor demiştik. Bizim Eren arkadaşımız da bu şarkıda Shae Gill ile eşleştirmişler. “Pasoori” adındaki şarkısıyla Pakistan’ın tüm zamanlar en çok dinleneni olmuş biri kendisi.

Çalışırken, spor yaparken ya da dümdüz sevdiğiniz bir müziği dinlerken aniden bastıran “Yaşıyorum” hissiyatını bilir misiniz? Nefes alışverişiniz otomatikten manuel’e geçer. Öyle bir motto ile yola çıkmış bu proje. Gerçek Mucize başlığı altında farklılıklarımızdan ve birleşmelerimizden doğan özel anların öz evladı. One Love’ın asfaltta omlet yapabildiğimiz günlerde serinleten havasını çok sevdik. “One Love”, Coke Studio’nun ikinci sezon için hayata geçirdiği 9 düet şarkısından biri.

playtuşu olarak daveti alır almaz adrese nasıl gideceğimize dair planlamalar yaptık. Açıkçası Akustikhane’nin ortamını çok merak ediyorduk. Yıllarca ekrandan izlemek bir şey, canlı şahit olmak başka bir şey. Marmaray, otobüs ve bilimum klimalı ortamdan gitmeye özen göstererek Ataşehir’deki stüdyolarına vardık. Eren ile göz göze geldik…

Eren Alıcı a.k.a Evdeki Saat, 2014’ten beri bu akılda kalıcı isimle devam ediyor. Evdeki Saat, Bursa’dan okul arkadaşlarının oluşturduğu bir grupmuş. Şimdilerde neredeyse Eren özelinde bir proje. Rock grubu olarak başlayan serüven şu sıralar alternatif pop/funk arası tınılıyor. 2020’de hangi tür müziği yapacağı konusunda kafası karışık Eren, Uzunlar şarkısını 2 farklı versiyonla yayınlıyor. Bartu ve Melikşah’ın pandemi magazini Mücbir Sebepler’de çalan şarkı, bu ilginç vesileyle neredeyse ana akım haline geliyor. Daha sonrasında Eren’i durduramıyoruz. Gözlerimizin önünde şakıyor.

Düne dönelim. Ataşehir’deydik. Akustikhane stüdyolarının deri koltuğunda müthiş bir dikkat ve özenle sanatını icra eden ekip siyahları çekip gelmişti. Adabı vardır Akustikhane’nin, yıllardır bizlere underrated yetenek dağıtan bir stüdyo burası. Keşfette denk gelip Youtube’a yazdığınızda karşınıza yüksek ihtimalle Akustikhane videosu çıkar. En çıplak haliyle orada izlersiniz. Sanatçı kendini geliştirdikçe o videoların zamanla artan kontrastını yakalarsınız. Havalı story’ler çektik. Uzunlar’ın hangi versiyonunun daha iyi olduğunu tartıştık. Barıştık. One Love mırıldanarak evin yolunu tuttuk. playtuşu günlüğünden sevgilerle gönül dostları.