hbo the last of us: 3 sezon daha

hbo the last of us: 3 sezon daha


hiç panik yapmayın sizi distopik evrene boğarız


Bu sene HBO, Naughty Dog ve Sony’nin efsanevi exclusive AAA oyununun dizisini çekmiş ve dizi çok ses getirmişti. 9 bölümden oluşan dizi, final bölümüyle birlikte A’dan Z’ye ilk oyunun rotasını takip etmiş, plot hikayeden şaşmamıştı. Yakın zamanda ikinci sezonu gelecek dizi haliyle ikinci oyun üzerine kurulu olacak. Fakat dizi senaristleri ve yapımcılar bu sefer farklı bir formül uygulamayı düşünüyor. Zira ellerindeki malzemeyi bu kadar hızlı tüketirlerse 2. sezon sonrasında uzun bir süre dizi devam edemeyecek. Çünkü sadece iki Last of Us oyunu var. İşin bu kısmı çetrefilli ve yapımcıları belirsiz sorular bekliyor. Bu soruları dizi ve oyunların tüketiliş biçimleri belirliyor. 

Oyunların para kazanması zamansız bir sistem üzerine kurulu. Teknolojisi, yani grafikleri ve oynanışı eskimediyse bir oyun para yapmaya devam eder. Örnek vermek gerekirse GTA 5 dediğimiz oyun tam 10 sene öncesinde sunulmasına rağmen 209,160,644,000 TL para yaptı. Kazandırmaya da devam ediyor. Fakat dizi ve film sektöründe iş bu kadar zamansız değil. Dizi ve filmlerin zamansızlığı edebi anlamda geçerli olmakla birlikte izlenen içeriklerin para kazandırması ivmelenerek azalır. Yani The Last of Us’ın belli hikayesi oyun kadar konsantre akmamalı. Bu da bizi muhtemel sonuca ulaştırıyor. The Last of Us dizisi sandığımızdan da uzun olacak. 

HBO‘nun The Last of Us dizisinin ilk sezonu daha yayınlanmadan önce, dizinin yaratıcıları Neil Druckmann ve Craig Mazin, dizi ne kadar popüler olursa olsun, diziyi oyunlarda anlatılan hikayenin ötesine taşımayacakları konusunda kararlıydılar. Dediğimiz sebeplerden dolayı 2. oyunu sezonlara bölecek ekip bu konuda oldukça şanslı. Çünkü “Bölüm II” tamamen farklı bir canavar. Bölüm II, Bölüm I’in neredeyse iki katı oyun süresine sahip, geniş hikayenin üstesinden gelmek en az 20-25 saat sürüyor. Bölüm I çoğunlukla Joel ve Ellie‘nin hikayesine odaklanırken ve bu ikisi tek oynanabilir karakterken, Bölüm II, hikayesi Joel ve Ellie’ninkiyle iç içe geçmiş Abby adlı yeni bir oynanabilir karakteri tanıtıyor. Bölüm II ayrıca Cordyceps enfeksiyonunun yeni aşamalarını, yeni insan gruplarını, yeni karakterleri ve farklı karakterlerin bakış açısından birden fazla flashback sahnesi içeriyor. Bölüm II inanılmaz derecede iç burkan bir hikayeye sahip güzel bir oyun, ancak bu hikayeye dizinin Bölüm I’e gösterdiği özenin aynısını göstermesi zaman alacak.

Şu yazar ve oyuncu eylemleri bitsin, 2. sezon çekimlerine başlayacaklar. Her şey bittiğinde toplam 4 sezon The Last of Us dizimiz olmuş olacak. Açıkçası ekibin oyunun hikayesini uzatıp detaylandırma yeteneğine hayli güveniyoruz. Bize bu güveni ilk sezonun 3. bölümünde, oyunda çok kısa sekanslara sahip bir çiftin hikayesini başından sonuna tekrar anlattıklarında vermişlerdi. Hatta bu oyunun hikayesinden en bağımsız bölüm, dizinin en iyi bölümlerinden sayılıyor. Ayrıca oyunun hikayesini takip etmeleri, hatta Joel ve Ellie’yi anlatmaları da şart değil. Bu distopik evrenin arka planında yaşanacak hikayelere de varız. Yeter ki HBO, yeter ki özgün yaratıcılar dahil olsun.