ilham perisi yoksunluğu ve the book of solutions

ilham perisi yoksunluğu ve the book of solutions


adam kendini anlatmış


Tam da Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ın yönetmeni Michel Gondry nerelerde diyorduk. 8 senedir uzun metraj film üretim sancıları çeken yönetmen The Book of Solutions filmiyle ortamlara dönüyor. İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde boy gösteren film, festivalin “Directors’ Fortnight” bölümünün bir parçası oldu.

Nedir bu Directors’ Fortnight? 1969‘da Fransız Yönetmenler Birliği (SRF, Société des Réalisatrices et Réalisateurs de Films) tarafından yaratılan Directors’ Fortnight, bağımsız sinemacıların geniş ve her türden film yelpazesini destekleyen Cannes filmlerine paralel akan bir seçki. Mayıs 68‘in devrimsel olaylarının ardından alternatif olarak kuruldu. O zamandan beri, dünyanın dört bir yanından cesur ve yenilikçi filmler sergileyerek bağımsız veya arthouse sinema dünyasından devlerin kariyerlerini başlattı. Futbolda “Wonderkid” dediğimiz, heyecan veren topçular yetiştirir gibi filmci üretti.

Fragmanı düşen The Book Of Solutions, yönetmen Gondry‘nin yaratıcı yaşamına meta bir bakış niteliği taşıyor ve bir film yapmaya çalışırken tekdüzeliğe sıkışmış bir film yönetmenini konu alıyor. Adam kendisini ele almış yani. Filmin kadrosunda Pierre Niney, Blanche Gardin, Françoise Lebrun, Frankie Wallach, Camille Rutherford, Vincent Elbaz ve Mourad Boudaoud var. Gondry yine senarist-yönetmen. Sinopsisi “Bir film yönetmeni, yaratıcılığını engelleyen iç şeytanlarının üstesinden gelmeye çalışır.” olan film, 13 Eylül‘de Fransız sinemalarında gösterime girecek. Bizdeki vizyon tarihi belirsiz.